6.2 C
Belgrade

Renovirano igralište DKC „Majdan“ na Savskom Vencu uz pomoć ambasade NR Kine

U sklopu Dečijeg kulturnog centra „Majdan“ na Savskom vencu, danas je otvoreno renovirano igralište za decu, za koje je ambasada Kine donirala sredstva. Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo obišla je sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem obnovljeno igralište i tom prilikom rekla da je veoma srećna što je njena zemlja mogla da pomogne srpskim prijateljima.

Bo, koja je i dugogodišnji stanovnik opštine Savski venac, navela je da se u ovoj sredini  uvek oseća kao kod svoje kuće.

-Veoma smo zahvalni i srećni i spremni smo da damo svoj doprinos razvoju i dobrobiti lokalne zajednice. Nadamo se da će deca provoditi kvalitetno vreme u ovom centru i lepo se igrati na igralištu-  poručila je Čen Bo.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je da je današnji dan važan za sve građane Savskog venca, naročito za najmlađe i uputio veliku zahvalnost ambasadi Kine što je obezbedila novčana sredstva za novo igralište.

-Zamenili smo dečiji mobilijar, podloga na celom igralištu je potpuno nova, sigurna i bezbedna. Dotrajala stolarija je zamenjena sistemom novih prozora čime će se značajno unaprediti energetska efikasnost, a takođe je obnovljeno i zelenilo i travnata podloga-  naveo je Vidović i dodao da je od amabasade Kine Opština dobila oko 5,5 miliona dinara, koje je uložila u rekonstrukciju igrališta Dečijeg kulturnog centra „Majdan“.

-U proteklih nekoliko godina opština Savski venac je izgradila i obnovila 12  dečijih igrališta i sportskih terena, a ove godine završena su dva  igrališta za decu i očekujemo da do kraja godine imamo potpuno izgrađeno još jedno igralište na Dedinju- rekao je Vidović.

Vidović je podsetio da je saradnja Savskog venca sa prijateljima iz Kine započeta 2018. godine kada je Savski venac ugostio delegaciju kineskog grada Lišui i potpisan je Sporazum o saradnji.

-U skladu sa osnovnim principima diplomatskih veza naše dve zemlje i u cilju unapređenja uzajamnog razumevanja i prijateljstva naša dva naroda trudićemo se da našu  saradnju ubuduće ojačamo i proširimo- zaključio je Vidović.

Događaju prisustvovali direktor DKC „Majdan“ Dragoljub Nikolić i funkcioneri GO Savski venac.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °