6.8 C
Belgrade

Rok za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji do 31. oktobra, preko 200.000 prijava za osam dana

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o izmenama Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije kojom se produžava rok za korišćenje vaučera.

Građani Srbije moći će da iskoriste vaučere za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji do 30. novembra 2022. umesto do 31. oktobra 2022, kako je ranije bilo odlučeno.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je odluka Vlade RS o podeli vaučera glasno odjeknula po celoj Srbiji i da će ovo leto, po svoj prilici, biti jedna od najuspešnijih turističkih sezona, ali da se pojavilo pitanje nedostatka smeštajnih kapaciteta.

„Interesovanje građana za turističke vaučere je zaista ogromno, o čemu svedoči i činjenica da se 200 hiljada građana prijavilo za vaučere tokom samo osam radnih dana. Međutim, potražnja je tolika da smo sada suočeni sa problemom nedostatka smeštajnih kapaciteta, te produžavamo rok za korišćenje vaučera. Verujemo da će ova odluka pomoći turistima da lakše rezervišu željeni smeštaj, a ugostiteljima da omoguće smeštaj građanima za što bolji odmor u Srbiji“, izjavila je ministarka Matić.

Najviše prijava je stiglo iz Leskovca, a najtraženije destinacije su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča i Sijarinska Banja.

Takođe, na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojena je i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se produžava rok za zabranu izvoza evro dizela EN 590 na narednih sedam dana.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °