26.4 C
Belgrade

Roma company donirala 30 stabala za 30 godina uspešnog rada

Povodom obeležavanja jubileja, 30 uspešnih godina poslovanja, Roma Company donirala je gradu Beogradu simboličnih 30 sadnica Atlatskog kedra čije će mladice krasiti površinu parka Ušće. U saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“ odabrana su baš ova stabla, jer je njihov značaj za ekosistem višestruko značajan.

„U svoje lično ime, i u ime JKP „Zelenilo-Beograd“, želela bih da čestitam Roma kompani njihov jubilej i da im se zahvalim što su izabrali da svoj važan dan obeleže sadnjom stabala u parku Ušće čime su pokazali da su prepoznali važnost očuvanja životne sredine, poboljšanja kvaliteta vazduha i uvećanja zelenog fonda grada. Naše Preduzeće svake godine, na javnim zelenim površinama posadi više od 5.000 stabala, a ove godine će taj broj biti veći od 8.500 stabala“, izjavila je Mirjana Obućinski, iz JKP „Zelenilo Beograd“.

Roma Company, kao društveno odgovorna kompanija, aktivno učestvuje u zaštiti životne sredine pa je između ostalih ova donacija samo jedna od planiranih aktivnosti u godini kada se obeležava jubilej od 30 godina od osnivanja.

„U godini kada obeležavamo jubilej, 30 godina od osnivanja i uspešnog poslovanja, organizovali smo niz aktivnosti koje želimo da sprovedemo u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Roma kompani, kao društveno odgovorno preduzeće, ima za cilj da pokloni 30 stabala svakom gradu u kojem poslujemo i da pored osnovne poruke o značaju životne sredine, ukažemo na jačinu, stabilnost i razvoj naše kompanije kroz godine koje su prethodile i koje tek dolaze“, izjavio je Radovan Vujašević, rukovodilac distributivnog centra Beograd, Roma Company.

U narednom periodu, pored Beograda, po 30 sadnica Alatskog kedra biće zasađeno i u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Prijepolju.

Atlatski kedar, veličanstveni četinar poreklom iz severne Afrike, jako je i stabilno stablo koje pruža zaštitu mnogim živim bićima. Osnovne simbolike svakog drveta su rast, snaga i harmonija, a stablo kedra takođe šalje poruku o jednostavnom pristupu životu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °