16.6 C
Belgrade

Rukovodstvo GO Vračar položilo venac i upalilo sveće žrtvama

Predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković, predsednik Skupštine opštine Vračar akademik prof. dr Jovan Hadži Đokić i rukovodstvo Opštine položili su venac, upalili sveće i minutom ćutanja odali počast stradalima u stravičnoj tragediji koja se juče desila u OOŠ „Vladislav Ribnikar“.

Prvi čovek Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković istakao je da je danas rukovodstvo Opštine došlo ispred škole kako bi upalili sveće za duše svih stradalih, ali i kako bi i onima koji su ranjeni dali snagu za ozdravljenje. Predsednik je istakao da će Opština Vračar učiniti sve da pomogne porodicama nastradalih i školi, koja je jedna od najstarijih, najboljih i najvećih škola na Vračaru. „Ovo što se desilo juče nam je za nauk da preduzmemo sve mere da se ovakav zločin više nikad ne desi u Srbiji. Mi na Vračaru imamo šest osnovnih škola. Ova škola poseduje video nadzor i obezbeđenje, ali mi moramo kao društvo i kao jedinica lokalne samouprave da podignemo svest, budnost, i da utvrdimo gde su problemi, kako bismo ih rešavali i kako nam se ovakva tragedija nikada ne bi ponovila. Slava svim nastradalim, da im se oproste svi znani i neznani grehovi“, zaključio je predsednik Opštine.

Odavanju počasti žrtvama prisustvovali su i članovi Veća Gradske opštine Vračar: Dragi Lukić, Marko Radunović i Marko Ivetić, pomoćnik predsednik Kosta Malović i šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković.

beogradski.rs / GO Vračar

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °