2.9 C
Belgrade

Sačuvajte svoju privatnost na društvenim mrežama

Društvene mreže su postale neizostavni deo svakodnevnog života mladih, međutim, oni moraju biti svesni koje informacije trebaju da dele na tim platformama.

Kada se informacije dele na društvenim mrežama, one postaju dostupne široj javnosti, što može dovesti do problema sa privatnošću i sigurnošću. Mladi trebaju biti svesni da informacije koje objave na društvenim mrežama, poput ličnih podataka, slika ili video snimaka, mogu biti korišćeni protiv njih.

Pored toga, mladi trebaju biti svesni da informacije koje objave na društvenim mrežama mogu imati negativne posledice na njihovu buduću karijeru. Informacije koje se objave na društvenim mrežama mogu se videti od strane budućih poslodavaca, što može uticati na njihove šanse za zaposlenje ili napredovanje u karijeri.

Da bi se izbegli problemi sa privatnošću i sigurnošću, mladi trebaju biti oprezni s informacijama koje objave na društvenim mrežama. To uključuje ograničavanje informacija o ličnim podacima koji se objavljuju, kao i promišljanje o posledicama pre nego što se objave neke slike ili video snimke.

Takođe, mladi trebaju biti svesni da društvene mreže imaju pravila i politike privatnosti koje se moraju poštovati i trebaju biti svesni kako se njihove informacije koriste i ko može da im pristupi.

U konačnici, društvene mreže su platforme na kojima se mogu deliti informacije i komunicirati sa drugima, ali mladi trebaju biti svesni da informacije koje objave mogu imati negativne posledice i trebaju biti oprezni s tim informacijama.

beogradski.rs

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °