12.6 C
Belgrade

Šahovski turnir „Svetozar Gligorić“

U okviru Manifestacije „Dani evropske baštine“ Gradska opština Voždovac i Nacionalni Sportski Savez Slepih i Slabovidih organizuju Šahovski turnir „Svetozar Gligorić“ u ponedeljak, 13. septembra, na platou ispred Uslužnog centra Opštine (Ustanička 53).

Uoči odlaska članova Kluba slepih i slabovidih na Šahovsku Olimpijadu koja se održava u oktobru, u Grčkoj, organizovano je ovo promotivno takmičenje podrške srpskoj reprezentaciji, koja je za sada rangirana na 4. mestu u svetu.

Šahisti Saveza slepih i slabovidih igraće meč sa funkcionerima naše opštine koje predvodi narodni poslanik Vuk Mirčetić.

Turnir je posvećen Svetozaru Gligoriću jednom od najpoznatijih srpskih šahovskih velemajstora, autoru „patenta“ Mar del Plata varijanta Kraljeve indijske odbrane, koji je osvojio 12 medalja na šahovskim olimpijadama. Bio je poznat i po svojoj novinarskoj karijeri i velikom broju knjiga o šahu koje je napisao, živeći i radeći u naselju Šumice.

Pozivamo vas da učestvujete i bodrite takmičare. Početak turnira je u 16 časova.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...