2.9 C
Belgrade

Sajam obrazovanja na Zvezdari

Gradska opština Zvezdara za učenike osnovnih škola organizuje Sajam obrazovanja, u sredu, 20. aprila 2022. godine, od 12 do 14 časova u holu Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, Kraljice Marije 73.

Za ovogodišnji Sajam obrazovanja učešće je prijavilo 28 beogradskih državnih i privatnih srednjih škola, a održaće se u sklopu Festivala obrazovanja, kulture, umetnosti i sporta 22 – FOKUS 22. Učenici zvezdarskih osnovnih škola će organizovano sa svojim nastavnicima posetiti Sajam, a poziv je upućen i drugim zainteresovanim školama. FOKUS 22 organizuje Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS), uz podršku Gradske opštine Zvezdara.

Bogat festivalski program započeće muzičkim programom na platou ispred Akademije, u 10 časova. U okviru FOKUS-a organizovaće se Sajam privrede i Sajam stručne prakse, a svoje programe za mlade predstaviće i Tempus Fondacija i Nacionalna služba za zapošljavanje. Na 50 izložbenih štandova, namenjenih privrednicima iz cele Srbije, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima, ali i uspešnim poslovnim pričama iz različitih delatnosti, a studenti BAPUSS će ovom prilikom moći da dobiju sve informacije u vezi sa obavljanjem stručne prakse u jednoj od 50 organizacija koje učestvuju na festivalu. BAPUSS organizuje besplatne obuke za srednjoškolce i posetioce FOKUS-a na sledeće teme: Obrada videa, zvuka i slike, Kreiranje uspeha. Sve što ste hteli da znate o društvenim mrežama – kako postaviti sadržaj i postići cilj.

Na platou ispred Akademije, studenti umetničkog odseka provešće posetioce kroz virtuelni enterijer, pokazati im kako nastaje umetničko delo kroz izradu Street wall art kompozicija, predstaviti postupak 3D štampe, naučiti kako se crta po modelu, fotografišu portreti i još mnogo toga.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Spisak škola

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °