26.4 C
Belgrade

Sanacija kolovoza, trotoara i podzemnih prolaza u gradu

Iz Javnog preduzeća „Putevi Beograda” saopštavaju da su u toku radovi na dvadesetak saobraćajnica, trotoara i podzemnih prolaza u gradu. Radove mahom obavljaju JKP „Beograd-put” i JP „Putevi Srbije” po protokolu sa Gradom Beogradom. 

Na Starom gradu saniraju se silazi u dva podzemna prolaza – u Sremskoj i Nušićevoj, prema ugovoru o koncesiji sa preduzećem DPC. Sanacija kolovoza ili kolovoza i trotoara obavlja se, između ostalog, u Mileševskoj, Begečkoj u Zemunu, Ruže Jovanovića na Zvezdari, Stamenića kraj i Janka Tešića u Obrenovcu, zatim asfaltiranje trotoara u Patrijarha Pavla (deonica od 1.700 kvadratnih metara), kao i u Pasterovoj, od Deligradske do Dr Subotića, te u Senjskoj (deonica od 2,1 kilometar) i Kosmajskoj (deonica od 1,4 kilometra) u Sopotu. Radovi na sanaciji kolovoza su u toku i u Žorža Klemansoa, Dobračinoj i Bulevaru vojvode Bojovića, gde se radi fazno. U ovoj potonjoj ulici trenutno se radi i tramvajska okretnica, uključujući i raskrsnicu sa Dunavskom, gde se radovi obavljaju pod saobraćajem.  

Ekipe „Puteva Srbije” angažovane su u Ulici Pavla Vujisića u Zemunu, te u Bojana Stupice i Stare porte na Voždovcu. 

Sanacija kolovoza obavlja se u zemunskoj Klaoničkoj ulici, te u Ulici kralja Petra u Mladenovcu (deonica duga 2,7 kilometara), navedeno je u saopštenju „Puteva Beograda”.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °