16.6 C
Belgrade

Sanacija toplifikacionog sistema

Po završetku grejne sezone radnici Javnog komunalnog preduzeća Toplovod Obrenovac su otpočeli sa sanacijom cevovoda. Radove su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je na početku pohvalio radnike ovog preduzeća.

– Ono što je karakteristično za radnike Toplovoda jeste da su uvek podjednako vredni zimi i leti. Juče je završena grejna sezona, već danas su počeli da saniraju ona slaba mesta koja su se pokazivala ove zime kao slabe tačke za naš toplifikacioni sistem. Mi ćemo kao opština obezbediti sve što je neophodno da bude zamenjeno i ono što želim da poručim građanima je da bez obzira na svetsku ekonomsku krizu neće doći do poskupljenja. Obrenovac će ostati sa najpouzdanijim i najjeftinijim grejanjem u Srbiji – izjavio je Čučković.

Boris Ivković, direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Toplovod” Obrenovac je rekao da će sva problematična mesta na toplifikacionom sistemu biti sanirana.

– Jedno od prvih mesta koja smo počeli da saniramo je primar u Ulici Vuka Karadžića. Ovaj deo cevovoda je bio u lošem stanju i mi ćemo postaviti nove cevi. U ovom momentu radovi se odvijaju i u Vlaškoj bašti kod igrališta, kod Komercijalne banke, a zatim krećemo u sanaciju primara u glavnoj ulici. Nakon ovih radova počinjemo sanaciju u dužini od 160 metara kod suda – poručio je Ivković.

On je dodao da se pored radova na cevovodu odvijaju i sanacije podstanica i komorama.

Ivković je naglasio da JKP Toplovod za sanaciju i održavanje sistema izdvaja godišnje preko milion evra.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °