4 C
Belgrade

Sanirana Zelenčeva ulica prvi deo u Velikoj Moštanici

Nakon sanacije Torbanovačke ulice i izgradnje odvojka Ulice porodice Božić u Sremčici, u kojoj su građani konačno umesto zemljanog puta dobili adekvatan prilaz do svojih domova, završeno je uređenje Zelenčeve ulice prvi deo u naselju Velika Moštanica. Naime, ova saobraćajnica je bila u veoma lošem stanju i saobraćaj je bio otežan, te je njeno uređenje bilo prioritetno.

Završene radove je obišao član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„Nakon skidanja dotrajalog sloja asfalta u Zelenčevoj ulici prvi deo, postavljen je novi sloj, a takođe su na središnjem delu urađeni betonski propusti za prihvat atmosferskih voda. Sredstva za sanaciju ove ulice obezbeđena su iz kapitalnog budžeta Gradske opštine Čukarica. U Velikoj Moštanici se trenutno izvode radovi i na uređenju Ulice 22. decembra, koja će osim presvlačenja novim slojem asfalta biti i proširena, a uradiće se i popravka kanala duž ulice“, rekao je Čedomir Sovtić ističući da se radovi trenutno izvode na više lokacija na Čukarici.

U naselju Sremčica nedavno su asfaltirane ulice Žila Verna i Tomasa Edisona, u toku je sanacija i proširenje Doljanske ulice, a uskoro će se putari preseliti i u Sarićevu ulicu i Ulicu Živojina Tabakovića u ovom čukaričkom naselju.

Radovi se izvode i na Julinom brdu, gde će se asfaltirati ulice Siniše Stankovića, Dušana Vlajića i Grigora Viteza.

Na zahtev stanovnika naselja Rušanj, trenutno se radi proširenje Ulice 13. septembra, što će omogućiti lakše odvijanje dvosmernog saobraćaja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °