34 C
Belgrade

Sanirana Zelenčeva ulica prvi deo u Velikoj Moštanici

Nakon sanacije Torbanovačke ulice i izgradnje odvojka Ulice porodice Božić u Sremčici, u kojoj su građani konačno umesto zemljanog puta dobili adekvatan prilaz do svojih domova, završeno je uređenje Zelenčeve ulice prvi deo u naselju Velika Moštanica. Naime, ova saobraćajnica je bila u veoma lošem stanju i saobraćaj je bio otežan, te je njeno uređenje bilo prioritetno.

Završene radove je obišao član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„Nakon skidanja dotrajalog sloja asfalta u Zelenčevoj ulici prvi deo, postavljen je novi sloj, a takođe su na središnjem delu urađeni betonski propusti za prihvat atmosferskih voda. Sredstva za sanaciju ove ulice obezbeđena su iz kapitalnog budžeta Gradske opštine Čukarica. U Velikoj Moštanici se trenutno izvode radovi i na uređenju Ulice 22. decembra, koja će osim presvlačenja novim slojem asfalta biti i proširena, a uradiće se i popravka kanala duž ulice“, rekao je Čedomir Sovtić ističući da se radovi trenutno izvode na više lokacija na Čukarici.

U naselju Sremčica nedavno su asfaltirane ulice Žila Verna i Tomasa Edisona, u toku je sanacija i proširenje Doljanske ulice, a uskoro će se putari preseliti i u Sarićevu ulicu i Ulicu Živojina Tabakovića u ovom čukaričkom naselju.

Radovi se izvode i na Julinom brdu, gde će se asfaltirati ulice Siniše Stankovića, Dušana Vlajića i Grigora Viteza.

Na zahtev stanovnika naselja Rušanj, trenutno se radi proširenje Ulice 13. septembra, što će omogućiti lakše odvijanje dvosmernog saobraćaja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
34 ° C
34.3 °
33.7 °
40 %
2.6kmh
0 %
Нед
36 °
Пон
38 °
Уто
33 °
Сре
31 °
Чет
32 °