3.1 C
Belgrade

Šapić: Beograd je uvek bio grad otvorenog srca i širokih ruku, tako ćemo se ponašati i u budućnosti

„Beograd je kuća svih nas, i u najnesrećnijim vremenima bio je grad otvorenog srca i širokih ruku, i nemamo pravo da se u njemu ne ponašamo domaćinski. Ja se tako ponašam u kampanji i više puta sam ponovio da sam spreman da saslušam naše političke neistomišljenike i da ćemo nakon izbora biti predstavnici i onog dela građana koji za nas ne budu glasali. Mislim da sam to pokazao i na Novom Beogradu za ovih deset godina, da možete voditi miroljubivu i civilizovanu politiku, razgovarati i sarađivati sa svima”, poručio je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

On je gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na „TV Hepi“ istakao da se u središtu njegovog programa nalaze potrebe Boegrađana.

Građani žele da vide šta planiramo da uradimo, šta smo to uradili do sada, u kom pravcu će se razvijati njihova opština, grad, šta još može da se uradi za njihovu decu, roditelje. To su stvari koje ljudi očekuju od jednog lokalnog političara – rekao je Šapić.

Naveo je da bi dvema katerogijama društva trebalo posvetiti najveću pažnju, a to su naši najmlađi i najstariji sugrađani.

Planiramo da radimo na uređenju parkova, igrališta, sportskih terena, škola, vrtića. Da mesta na kojima naša deca provode najviše vremena postanu bezbedne zone. Mislim da bi se i roditelji na taj način osećali bezbednije i sigurnije – rekao je Šapić.

Jedna od stvari na kojoj će insistirati jeste pronalazak sistemskog rešenja za problem pasa lutalica na ulicama Beograda.

„Pet zone“ ćemo uvesti u svaki park u Beogradu, podići standarde u azilima, pse o kojima niko ne brine skolniti sa ulica. Nakon toga ćemo početi da primenjujemo zakon po kome svaki kućni ljubimac mora da bude čipovan i sterilisan i da samo zvanično registrovane odgajivačnice mogu da se bave odgajanjem pasa. Tako se uvodi red – poručio je Šapić.

Naglasio je da će svi kapitalni infrastrukturni projekti, koji će od Beograda da naprave pravu svetsku metropolu, biti završeni.

Posetio sam radove na obilaznici oko Beograda. Onog momenta kada ovaj projekat bude završen, on će promeniti sliku grada, smanjiti saobraćajne gužve, zagađenje, buku. Takođe, metro čekamo decenijama, najava je bilo pregršt, a sada smo u situaciji da su obezbeđenja sredstva, urađeni projekti, obezbeđen depo i mi ćemo početi da ga gradimo. Cilj nam je da do kraja mandata stignemo do pola. Pored toga, tu je i izgradnja novog Savskog mosta, tunela kod Ekonomskog fakulteta, čija će izgradnja omogućiti povezivanje najudaljenijh delova Beograda – naveo je.

Ponovio je da mu je jedan od ciljeva da u naredne četiri godine Beograd postane najčistiji grad u Evropi i nagalsio da temu ekologije ne želi da zloupotrebljava.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °