16.8 C
Belgrade

Šapić: Beograd zaslužuje daleko veći broj biciklističkih staza, kao i prostor, u skladu sa svetskim standardima, gde će moći da se okupljaju ljubitelji ekstremnih sportova

Želim da na teritoriji grada Beograda napravimo što veći broj biciklističkih staza. One koje imamo danas, povezaćemo sa novim koje ćemo izgraditi i Beograd učiniti dostupnim i ljubiteljima vožnje biciklom. Pored toga, založiću se za uređenje Skejt parka na Novom Beogradu tako da i on postane najbolji park u ovom delu Evrope za sve vrste ekstremnih sportova – poručio je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Šapić je napomenuo da Beograd zaslužuje da ima biciklističke staze duž svih obala reka, na šetalištima, u svim većim parkovima.

-Mislim da za vožnju bicikla Beogradom postoji daleko veći potencijal, nego što je iskorišćen. Nije, baš, ni objektivno očekivati da će bicikl postati vrsta prevoznog sredstva kojom bi, na primer, građani svakodnevno odlazili na posao, ali u delovima grada u kojima je to moguće, povećaćemo broj biciklističkih staza – naglasio je Šapić i dodao:

Pored poboljšavanja uslova rekreativcima, treba voditi računa i o onima koji vole nešto ekstremniju vožlju na točkićima. Zato ćemo i za Skejt park naći sistemsko rešenje. Uredićemo ga tako da odgovara svim standardima za najbolja svetska takmičenja u eksteremnim sportovima, da i on postane prepoznatljiv i bude jedan od simbola grada Beograda – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °