4 C
Belgrade

Šapić: Briga i ljubav prema životinjama je ista kao briga i ljubav prema ljudima, ona mora biti iskrena, sistemska i dugoročna

-Nije briga o životinjama sa ulice da im pojedini građani povremeno iznesu hranu, a onda ne brinu šta će se sa tim istim psom desiti kada dođe zima. Oni u većini slučajeva završavaju promrzli i bolesni, i u takvom stanju dolaze u situaciju da napadnu čoveka. Mi napuštene životinje želimo da sklonimo sa ulica. Proširićemo kapacitete beogradskih azila i poboljšati uslove u njima, ali i ozbiljno sankcionisati neodgovorne pojedince koji ne budu vodili računa o životinjama i poštovali zakon po kome svaki ljubimac mora da bude sterilisan i čipovan – rekao je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Naveo je da je briga o životinjama daleko važnija tema i kompleksniji problem nego što neki pokušavaju da predstave.

-Ako životinje istinski volimo onda treba i da ih tretiramo na odgovrajući način, da im određenim setom mera i sistemski obezbedimo najbolje moguće uslove za život. Rekonstrukcijom postojećih i pravljenjem novih veterinarskih ambulanti omogućićemo svim Beograđanima koji imaju kućne ljubimce da mogu da im pruže adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Pored toga, uvešćemo “pet zone” u parkove, radićemo na sistemskom rešenju za problem pasa lutalica, brinućemo o svim životinjama u Beogradu. Na taj način ćemo urediti grad onako kako dolikuje evropskoj metropoli, što Beograd apsolutno jeste. Naši građani, njihovi ljubimci, ali i sve napuštene životinje to zaslužuju – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °