26.4 C
Belgrade

Šapić: Da svako beogradsko naselje dobije svoju „Gradsku kuću“

Kandidat za gradonačelnika Beograda, potpredsednik Srpske napredne stranke i prvi na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za gradske izbore Aleksandar Šapić obišao je danas Servisni centar na Novom Beogradu.

– Voleo bih da prostore, poput onoga kakav postoji na Novom Beogradu, koje sam nazvao „Gradske kuće“ otvaramo širom teritorije grada Beograda. Ukoliko u tome budemo uspeli, verujem da ćemo, na taj način i Gradsku upravu i gradsku administraciju, dodatno približiti svakom Beograđaninu – poručio je Šapić.

Šapić je istakao da iskustvo sa opštine Novi Beograd, gde je ovakav prostor napravljen još pre deset godina, pokazuje koliko „Gradske kuće“ mogu biti značajne za sve Beograđane.

Foto: Info služba SNS

– Na opštini Novi Beograd smo pre desetak godina napravili Servisni centar. Ideja nam je da se na nivou grada to zovu „Gradske kuće“. To bi bili prostori, kao što je ovaj naš prostor, gde su Novobeograđani dolazili, raspitivali se šta je to što se dešava novo u njihovom kraju, gde su imali priliku da koriste raznorazne akcije, benefite, besplatne programe koje smo za njih obezbeđivali. U jednom momentu ih je bilo i preko 60 – rekao je on.

Šapić je naglasio da će, ukoliko mu građani na izborima budu ukazali poverenje, kao gradonačelnik insistirati da svaki deo grada ima svoju „Gradsku kuću“.

– Kuću koja će biti domaćinska kuća za sve svoje komšije i gde će zaista moći da osećaju da zajednički sa nama mogu da utiču na neke stvari koje se, pre svega, tiču njihovog kraja, njihove ulice i dela grada u kojem oni i njihovi najbliži, provode najviše vremena – zaključio je Šapić.

beogradski.rs / Info služba Aleksandra Šapića

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °