12.4 C
Belgrade

Šapić: Ekipe komunalnih preduzeća i dalje na terenu, procenjena šteta skoro 76 miliona dinara

Nakon velikih oluja koje su zadesile celu Srbiju, pa i naš grad, sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća angažovane su na terenu i učiniće sve da u narednih sedam do deset dana u potpunosti saniraju posledice velikih vremenskih nepogoda u Beogradu, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

– Ukupna šteta na teritoriji Beograda procenjena je za sada na skoro 76 miliona dinara. Najveća šteta pričinjena je na stubovima javne rasvete i prateće opreme, kao i na stablima i vozilima koja su oštećena padom stabala – rekao je gradonačelnik.

On je ukazao na to da je bezbednost građana na prvom mestu i u ovakvim ekstremnim situacijama, koje će se i u budućnosti sigurno dešavati.

– U odnosu na dobar deo Srbije, ovoga puta Beograd je imao sreće i prošli smo daleko bolje nego mnogi gradovi širom naše zemlje, što ne znači da će tako biti i sledećeg puta. Stoga, još jednom apelujem na sve naše sugrađane da se svi prilagodimo novonastalim okolnostima i očiglednim velikim klimatskim promenama koje se dešavaju na ovim prostorima, te da u takvim situacijama ostanemo kod kuće i na taj način što više sačuvamo ono što i jeste najvažnije, a to su ljudski životi – rekao je prvi čovek prestonice.

On je istakao da je od prve oluje na terenu više stotina radnika komunalnog sistema, kao i na desetine vozila, te da će biti tu dok se ne završi sanacija štete.

Zahvalio je svim radnicima javnog komunalnog sistema grada na predanom i požrtvovanom radu kako bi se život u prestonici u potpunosti normalizovao.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
82 %
2.1kmh
0 %
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °
Уто
27 °