5.3 C
Belgrade

Šapić i Vujovićeva: Koordinisanom akcijom do čistijeg Beograda

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarali su danas o planiranim aktivnostima i konkretnim merama na planu zaštite životne sredine u glavnom gradu.

Razgovarali su o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, zagađivačima vazduha, ali i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine.

Gradonačelnik Šapić je istakao da će Grad i Ministarstvo značajno unaprediti upravljanje otpadom.

– Zakonski i konkretnim aktivnostima bolje ćemo regulisati upravljanje otpadom, uključujući i građevinski. Sekretarijat za zaštitu životne sredine Akcionim planom za period 2022–2030. prevideo je da se pored Vinče obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje koja će pokriti opštine Novi Beograd, Zemun i Surčin. Namera nam je, takođe, da podignemo ekološki standard i izgradimo više parkova i zelenih površina, kako bi glavni grad imao kvalitetniji vazduh – objasnio je gradonačelnik Beograda.

Ministarka Irena Vujović je rekla da je dogovorena koordinacija i zajednička akcija Ministarstva i Grada, kao i na koji način bi se primenjivale obaveze zaštite prirodne sredine, definisane strateškim dokumentima države.

– Posebnu pažnju posvetili smo i budućem postrojenju i planovima za realizaciju projekata prečišćavanja otpadnih voda u Velikom selu – naglasila je ministarka Vujović.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
5.3 ° C
6.4 °
3.6 °
86 %
6.2kmh
75 %
Нед
5 °
Пон
3 °
Уто
6 °
Сре
5 °
Чет
1 °