2.9 C
Belgrade

Šapić: Izgradnjom novih gradskih garaža, pretvaranjem neiskorišćenih površina u parking mesta, značajno bismo ubrzali dobijanje novih, neophodnih parking prostora, za potrebe svih Beograđana

„Pored izgradnje novih garaža, sve neiskorišćene i neuslovne prostore, koji ne mogu da budu zelene površine, pretvaraćemo u parking mesta, kao što je to urađeno u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Na taj način pokušaćemo da smanjimo problem parkinga sa kojim se danas suočava, ne samo Beograd, već i sve svetske metropole – poručio je Aleksandar Šapić kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Šapić je istakao da je siguran da bi svakodnevni život Beograđana značajno olakšala i izgradnja privatnih garaža.

-Ukoliko dobijem priliku da vodim Beograd, pokušaću da nađem način na koji bi grad mogao da podrži izgradnju novih, privatnih parking garaža. Mislim da bi ova tema bila zanimljiva privatnim investitorima, jer bi umesto u izgradnju stambenih zgrada, svoj kapital uložili u pravljenje novih parking prostora, od čega bi korist imali ne samo oni, već i svi Beograđani, a na taj način bi značajno ubrzali proces stvaranja novih garaža i parking mesta, što bi bilo od velike koristi za sve – rekao je on i dodao:

-Takve garaže postoje u svim većim svetskim gradovima. Pravljene su u skladu sa urbanističkim planom dela grada u kome se nalaze, to su zgrade koje su praktično garaže. Paralelno sa tim, na neuslovnim i neiskorišćenim površinama izgradićemo dodatna parking mesta, sa ciljem da u velikoj meri umanjimo problem sa parkiranjem u našem gradu – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °