-0.4 C
Belgrade

Šapić: Kao što sam i obećao, upućen je zahtev Upravi za igre na sreću za kontrolu kladionica

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kako je i obećao, započeo je rešavanje problema rada kladionica koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola.

– Odmah u junu, kada je stigao zahtev opozicije za kontrolu udaljenosti kladionica od škola, kontaktirali smo direktore škola i oni su nam u prethodnih par dana poslali spiskove koje smo prosledili Ministarstvu finansija. Od njih smo dobili uverenje da će proveriti i premeriti udaljenost od osnovnih i srednjih škola, koja prema važećem zakonu ne sme da bude manja od 200 metara – naglasio je gradonačelnik.

Na taj način gradonačelnik je, kako je rekao, održao reč datu na sednici gradskog parlamenta da je spreman da prihvati svaki dobar i konstruktivni predlog opozicije.

– Pre deset godina upravo ja sam radio na tome, iako tada niko nije bio spreman da se prihvati tog posla. Zato sam prihvatio predlog opozicije da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje se suprotno zakonu nalaze bliže školama nego što je predviđeno. Nadam se da će se, kao što je to bilo i pre deset godina, zatvoriti sve kladionice koje se nalaze na nepropisnoj udaljenosti od škola. Na taj način pokazujemo da je moguće sarađivati i da ćemo svaki dobar predlog da prihvatimo i brzo realizujemo – rekao je gradonačelnik Šapić.

Kako je naveo, rešavanje ovakvih problema koji se tiču najmlađih sugrađana, njihovog pravilnog vaspitanja i obrazovanja treba da budu i biće prioritet politike Grada Beograda.

– Treba da nastavimo da ostvarujemo viziju razvoja grada, sa velikim infrastrukturnim projektima u prestonici, ali briga o mladim naraštajima, njihovo pravilno vaspitanje i bezbedno odrastanje uvek treba da nam budu na prvom mestu. Na tome ću i ubuduće insistirati, jer oni su naša budućnost – istakao je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-0.3 ° C
-0.2 °
-1.8 °
84 %
2.1kmh
75 %
Пон
1 °
Уто
5 °
Сре
5 °
Чет
6 °
Пет
2 °