2.9 C
Belgrade

Šapić: Kvalitetniji društveni život za sugrađane „trećeg doba”

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvorio je danas na Adi Ciganliji Prvu beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera i tom prilikom poručio da će Grad Beograd učiniti sve da našim najstarijim sugrađanima „trećeg doba” bude što mirnije i bezbednije, uz mnogobrojne aktivnosti i druženja.

– U vremenu u kome živimo često zaboravljamo na naše najstarije, a i njima je nekad potrebno društvo i pažnja. Dok sam bio na čelu opštine Novi Beograd najviše sam voleo da provodim vreme sa našim najstarijim sugrađanima jer oni imaju posebnu pozitivnu energiju, energiju entuzijazma i života. Kada bi njihovu energiju imali ljudi moje generacije i nešto mlađi, mislim da bi nam svima bilo mnogo bolje u životu i da bismo mnogo više stvari uspevali da uradimo. Zato mislim da su ovakve manifestacije dobre, a i sam sam puno puta na Novom Beogradu organizovao mnogobrojne izlete, razne akcije, druženja, kao i programe koji su namenski posvećeni samo penzionerima. Takvi događaji su uvek bili najposećeniji i uvek je tu bila najlepša atmosfera – rekao je Šapić.

On je dodao da nema razloga da se organizacija takvih događaja ne nastavi i na teritoriji celog grada, mada je, kako je naglasio, dosta toga i do sada urađeno.

– Prema informacijama koje sam dobio, u poslednjih par godina otvoren je veliki broj klubova za penzionere i dosta je uloženo u tu oblast, ali mislim da našim najstarijima i ljudima „trećeg doba” nikada dovoljno ne možemo da se odužimo za sve što su tokom svog radnog veka učinili za nas i za naš grad. Zato ćemo dati sve od sebe da beogradskim penzionerima obezbedimo što lepše penzionerske dane – rekao je Šapić.

Izrazio je nadu da će sve proteći u najboljem redu jer se Grad potrudio da učesnicima olimpijade obezbedi najbolje uslove da se lepo druže. Pozvao je sve naše sugrađane da posete ovu manifestaciju, dodajući da je Ada Ciganlija raj za rekreativce i profesionalce.

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda i članica Gradskog veća Ružica Belanović uručila je ovom prilikom posebnu plaketu gradonačelniku Aleksandru Šapiću.

U okviru olimpijade, u kojoj će učestvovati oko 250 penzionera, petočlane ekipe takmičiće se u pet disciplina: štafetno brzo hodanje, fudbal, košarka, pikado i šah.

Događaju su prisustvovali zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, članovi Gradskog veća Vuk Mirčetić, Violeta Filip i Igor Mušić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktor JP „Ada Cingalija” Robert Đukić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °