19.6 C
Belgrade

Šapić: Na zelenim površinama nema gradnje, čuvaćemo „pluća Beograda“

Košutnjak, Avala, Kosmaj, Ada huja, Ada ciganlija, Ratno ostrvo i sve druge zelene površine su „pluća našeg grada“. Moramo da budemo ponosni na njih i da ih čuvamo i tu niko ništa neće moći da gradi. Štaviše, pošumljavaćemo i te i druge prostore, jer je naš cilj da imamo ne samo čistiji, nego i zdraviji grad. Čuvaćemo Beograd i njegove zelene oaze i nećemo dozvoliti da ih ikada više bilo ko ugrozi“ , poručio je danas Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Šapić je tokom razgovora sa građanima na Košutnjaku istakao da su se oni sa pravom pobunili kada je nedavno na ovom prostoru počela gradnja.

– Danas smo na Košutnjaku kako bismo pokazali koliko nam je važna zaštita životne sredine. Ovde je pre nekoliko meseci krenula gradnja nekog blokovskog naselja, građani su se sa pravom pobunili i ono što mogu da poručim jeste da ni na Košutnjaku, ni na Avali, gde je takođe bilo problema, niti bilo kojim zelenim površinama neće biti nikakve gradnje – rekao je Šapić.

Naglasio je da će, ukoliko mu građani budu ukazali poverenje na predstojećim izborima, jedan od njegovih ciljeva biti da Beograd za nekoliko godina bude najčistiji i najzeleniji grad u Evropi, te naveo da je mišljenja da kada je ova tema u pitanju ne sme biti podela među Beograđanima.

– Mi ćemo na tome raditi i siguran sam da ćemo imati podršku ogromnog broja građana, bez obzira na to kog su političkog ili bilo kog drugog opredeljenja. To su stvari oko kojih moramo da budemo apsolutno jednistveni i siguran sam da ćemo oko toga da se ujedinimo. Bez zelenih površina neće biti ni čistog vazduha, neće biti ni zdrave životne sredine, neće, na kraju krajeva, biti ni zdravog života – zaključio je Šapić.

beogradski.rs / Info služba Aleksandra Šapića

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °