21.2 C
Belgrade

Šapić: Najvažnije je da ljude slušamo

„Ukoliko budem bio izabran za gradonačelnika biću spreman da građane čujem, saslušam, i da ih poslušam. Najvažnije je da počnemo da slušamo ljude, meštane, jer niko ne može bolje da zna šta je neophodno da se uradi za neki kraj grada, selo, oblast, od onih koji tu žive“, poručio je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda, tokom obilaska opštine Surčin.

Šapić je tokom razgovora sa građanima Surčina istakao da će jedan od njegovih najvažnijih zadataka kao gradonačelnika Beograda, biti da predsednicima svih gradskih opština, a pogotovo prigradskih, sistemski obezbedi jasan kanal komunikacije sa svim kracima sistema koji nosi grad Beograd, Vladom, ministarstvima i svim drugim službama. Oni će, na taj način, u slučajevima kada im je za pronalaženje rešenja potrebna pomoć Grada ili bilo kog drugog državnog organa, moći lakše da dođu do mehanizama koji su im neophodni kako bi uticali na to da se sve potrebe i prioriteti Beograđana ostvare.

Ne može rešavanje problema koje građani imaju da zavisi od toga da li sam u tom trenutku ja bio na toj opštini ili nisam. Hoću da predsednicima opština, nezavisno od toga da li se sa mnom viđaju svakoga dana ili ne, obezbedim kanal komunikacije do svakog gradskog sekretarijata, službe, do ministarstava. Da unutar uprave stvari ne zavise od njihovih ličnih kontakata i veza, i toga da li sa nekim preduzećem ili službom imaju bolji ili lošiji odnos. Hoću da koristimo autoritet grada Beograda i gradonačelnika da napravimo sistem, uz pomoć kojeg će predsednici opština moći lakše i jednostavnije da dođu do neophodnih mehanizama, kako bi učinili nešto za svoje sugrađane – rekao je Šapić.

Šapić je naglasio da opština Surčin ima veliku perspektivu, da smatra da se dobro razvija i da će neki veliki infrastrukturni projekti, koji će biti pokrenuti u ovom delu grada, omogućiti da za pet ili deset godina život na ovoj opštini bude privilegija.

Surčin je velika opština i tek će da se razvija. Mislim da će po završetku kraka auto-puta koji će ovu opštinu povezati sa centralnim delovima grada i izgradnje Nacionalnog stadiona, u okviru surčinske opštine početi da niče jedan novi Novi Beograd. Nacionalni stadion nije samo stadion, već on za sobom vuče mnogo investitora, zgrade, tržne centre, ljude koji će tu da dolaze i još puno toga. Sve ću učiniti da od Surčina napravimo još bolje i kvalitetnije mesto za život, da omogućimo da komunalno i infrastrukturno postane deo grada oko kojeg će se ljudi utrkivati, želeći da tu žive – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °