12.4 C
Belgrade

Šapić: Nastavljamo oplemenjivanje životne sredine parkovima, ali i izgradnjom novih saobraćajnica

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas rekonstruisani park u Bloku 21 na Novom Beogradu. On je istakao da je rekonstrukcija pokazala kako se u urbanoj sredini može urediti lokacija za odmor i rekreaciju, u kojoj će uživati sve kategorije stanovništva.

– Naš cilj je da imamo što više ovakvih prostora u Beogradu, s naglaskom da oplemenjujemo životnu sredinu. Posebno u današnje vreme kada nam deca sve manje vremena provode napolju i na sportskim terenima – ukazao je Šapić.

Podsetio je da košarkaški tereni u Bloku 21 imaju veliku tradiciju i da su na njima stasavali velikani svetske košarke, poput Božidara Maljkovića, Saleta Đorđevića i Grbovića.

On je zahvalio društveno-odgovornoj kompaniji „Lukoil” na donaciji, uz podsećanje da park u Bloku 21 nije prvi čiju su rekonstrukciju pomogli. Takođe je zahvalio i „Zelenilu – Beograd” na kvalitetno urađenom poslu.

Gradonačelnik je istakao da će radovi na proširenju Bulevara Zorana Đinđića biti završeni do kraja oktobra.

– Ideja nam je da u ovoj prvoj fazi radova do Bulevara umetnosti dobijemo po tri trake sa svake strane. Dobar je primer i proširenje Višnjičke ulice, tako da ćemo tu praksu, gde god postoje mogućnosti, nastaviti i kada su u pitanju druge saobraćajnice u prestonici, posebno na Novom Beogradu – najavio je Šapić.

Neke stvari smo već uradili na Bežanijskoj kosi, istakao je prvi čovek srpske prestonice.

– Urađena je nizbrdica u Ulici Marka Čelebonovića, gde su ranije bili veliki saobraćajni čepovi. Sada su Tošin bunar, Zemunska i Vojvođanska ulica postali jedinstven bulevar ili magistrala koja spaja auto-put E-75 i auto-put „Miloš Veliki”. U planu je i da se ceo taj potez proširi sa po tri trake sa svake strane – najavio je Šapić.

Takođe je najavio nastavak radova između Brankovog i Starog savskog mosta gde su već uklonjeni objekti firme „Rade Končar”.

– Saobraćajnica između Ulice Vladimira Popovića i Brankovog mosta još ne može da se radi, dok ne počne izgradnja novog mosta na Savi i nivelacije terena. Predviđeno je da se na tom mestu radi veliki kružni tok. Dok ne dođe do izgradnje mosta, nivelacije zemljišta i pravljenja konačnog saobraćajnog rešenja, ideja nam je da napravimo privremenu saobraćajnicu koja bi se nalazila na mestu gde se nalazila stara fabrika „Rade Konačar” koju smo uklonili, te da na taj način obezbedimo da vozila koja dođu do Vladimira Popovića iz Bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića mogu tim kolovozom da dođu do Brankovog mosta i tako zaobiđu saobraćajni čep koji se stvara kod TC „Ušće” – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Direktor „Lukoil Srbija” d. o. o. Beograd Denis Rjupin rekao je da je saradnja ove kompanije sa Gradom Beogradom bila veoma dobra, te da su se u okviru različitih programa trudili da realizuju projekte na dobrobit građana.

– Osluškivali smo potrebe srpske prestonice, zato što želimo da sačuvamo status pouzdanog partnera. Ovaj projekat, obnova novobeogradskog parka je za nas značajna jer povezuje dva važna aspekta, korporativnu društvenu odgovornost i ekologiju. Sada će ovaj park biti prava oaza i mesto za igru i odmor mladih i starih – istakao je Rjupin.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °