2.5 C
Belgrade

Šapić: Notorna laž da sam najavio zabranu vožnje jedne osobe u vozilu u špicu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je „notorna laž“ da je najavio odluku o zabrani vožnje jedne osobe u automobilu u špicu.

On je, gostujući na TV K1, rekao da je sa jednom novinarkom razgovarao o tome na koji način se u drugim velikim gradovima u svetu rešava problem velikih saobraćajnih gužvi i zagađenja i koje sve mere postoje.

Razgovarao sam sa jednom novinarkom o tome na koji način se u drugim velikim gradovima u svetu rešava problem velikih saobraćajnih gužvi i zagađenja i koje sve mere postoje. Rekao sam, na primer i to da je taksa za ulazak automobilom u centar Milana 70 evra. Postoje u nekim gradovima i takozvane „carpool“ trake za vožnju više ljudi. Ali, da bi se takve odluke donele morate da imate daleko bolji javni prevoz, metro… jer ne možete uvoditi restrikcije ako građani nemaju alternativne način prevoza – objasnio je Šapić.

On je naglasio da je odmah posle njegovog gostovanja krenula vest da „Šapić uvodi mere…“.

To su ti medijski spinovi, da li zbog klikova ili da bi meni naneli neku političku štetu. I posle se neki mediji čude zašto ne želim kod njih da odem u goste. Najveći razlog zagađenja u Beogradu su individualna ložišta i automobili sa motorima koji se više ne koriste u Evropi, a ovde se jeftino uvoze – dodao je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °