6.8 C
Belgrade

Šapić o Europrajd-u: Beograd je slobodan i otvoren grad za sve ljude

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je Beograd slobodan i otvoren grad za sve ljude, ali da on neće otvoriti manifestaciju „Europrajd“, čiji je ovogodišnji domaćin Beograd od 12. do 18. septembra.

Na pitanje novinara da li će se odazvati pozivu organizatora te manifestacije koja je važna za LGBT zajednicu, da je otvori i podigne zastavu ispred Skupštine Grada, Šapić je rekao da se to neće dogoditi.

„Da li sam najsrećniji što se održava nije važno, ali je važno da pokažemo da je Grad otvoren za sve ljude. Nadam se da će sve da protekne u najboljem redu i da ispunimo našu dužnost i obavezu kao domaćini“, rekao je Šapić posle imenovanja najbližih saradnika u Starom dvoru.

Dodao je da postoje druge manifestacije koje će on otvoriti, kao što je „Dan porodice“, koja se održava 15. maja i čiji će grad biti pokrovitelj.

Istakao je da je „Beograd slobodan grad“ i izrazio očekivanje da će sve proći u najboljem redu sa „Europrajdom“.

„Slobodan kao što je uvek i bio i otvoren za sve ljude svih nacija, vera, seksualnog opredeljenja različitog i bilo kog drugog, ali ja to predvoditi neću naravno“, naglasio je Šapić.

beogradski.rs / Tanjug

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °