16.1 C
Belgrade

Šapić: Obezbedićemo prostore Ministarstvu zdravlja, za lokalne ambulante, gde bi porodični lekari mogli lakše da vode računa o zdravlju Beograđana

-Daćemo pun doprinos sticanju uslova za razvoj primarne zdravstvene zaštite. Cilj nam je da ako se ovaj projekat pokaže uspešnim od strane Ministarstva zdravlja, da pokušamo da u svakom beogradskom naselju obezbedimo prostore za lokalne ambulante u kojima će raditi lekari opšte prakse, porodični lekari, koji će biti u stalnom kontaktu sa pacijentima. Oni bi imali onda potpun uvid u njihovo zdravstveno stanje i značajno bi kasnije rasteretili čitav zdravstveni sistem naše države, poručio je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Šapić je istakao da je zahvalan prof. dr Danici Grujičić, koja mu je pre par godina ovaj projekat predstavila i da se nada da će zajedno biti sutra u prilici da ga zaista i primene i da on konačno zaživi.

Dr Grujičić je navela da se nada da će primarna zdravstvena zaštita u Beogradu zaživeti u periodu ispred nas.

Ukoliko se implementacija primarne zdravstvene zaštite u Beogradu bude pokazala onako kako Aleksandar Šapić i ja mislimo da će se pokazati, to je nešto što bi trebalo da proširimo na čitavu Srbiju – rekla je dr Grujičić.

Šapić je naglasio da će posebno voditi računa o zdravlju i obrazovanju najmlađih Beograđana, i da će, kao što je to činio i na opštini Novi Beograd, i na nivou grada sistemski za njih obezbediti brojne besplatne sadržaje poput besplatnog plivanja, kurseva stranih jezika, časova motorike za mališane u najranijem detinjstvu, kao i mnoge druge programe.

Na taj način ćemo značajno rasteretiti kućne budžete svih beogradskih porodica sa decom predškolskog i školskog uzrasta, jer one danas, upravo na finansiranju ovih aktivnosti izdvajaju značajne svote novca – rekao je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.8 ° C
15.8 °
15.2 °
54 %
8.8kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
16 °
Суб
15 °