26.8 C
Belgrade

Šapić: Obezbedićemo svim Beograđanima dostojanstven život

„Potpuno sam siguran da ćemo mi tokom narednog mandata početi sa radovima kanalizacije u naseljima na levoj obali Dunava. Sa tim mora da se počne, jer je došlo do nivoa kada postaje neizdrživo. U ovom momentu 35 do 40 odsto građana nema kanalizaciju i mi ukoliko želimo da od Beograda napravimo jednu svetsku metropolu, kakav on i jeste, moramo da obezbedimo elementarne uslove za dostojanstven život svih naših građana“ rekao je danas Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

On je, gostujući u emisiji „Jutro“ na „TV Prva“ istakao da građani u različitim delovima Beograda imaju drugačije prioritete i da bi o tome trebalo voditi računa.

U zavisnosti od toga koji deo grada odete, svako ima neke svoje probleme, čistoća je svakako jedna od najvažnijih stvari. Recimo, kada sam bio u Mladenovcu građani su mi govorili o ambulantama koje je trebalo da budu renovirane, pa je to negde zapelo, a one su njima izuzetno važne, jer meštani nekog od sela koja se nalaze u blizini ne mogu lako da dođu do Doma zdravlja. Ja ću posebnu pažnju posvetiti baš primarnoj zdravstenoj zaštiti, zajedno sa Danicom Grujučić, jer sam upravo sa njom pre nekoliko godina napravio zdravsteni program za Beograd, koji podrazumeva stavljanje naglaska na tu oblast – rekao je Šapić i dodao:

Kada sam obišao naselja koja se nalaze duž Zrenjaninskog puta, Kovilovo, Glogonjski rit, Padinsku Skelu, građani su mi govorili o problemu nebezbednih saobraćajnica. Na raskršću ovih naselja nema trotoara, pešačkog prelaza, a nedaleko odatle nalazi se fudbalski klub, škola, dečija igrališta. To je njima primarna stvar. Na Starom gradu, na primer, imaju problem sa grafitima – rekao je on.

Šapić je ponovio da će, ukoliko bude dobio poverenje građana na predstojećim izborima, o Beogradu voditi računa kao o svojoj kući.

Mislim da je važno da se postavimo tako i da bi takav stav trebalo da ima svaki kandidat za gradonačelnika, svako ko želi da preuzme odgovornost za vođenje grada. Jer ako se ne postavite kao da je to vaša kuća, kako očekujete da ćete nešto dobro moći da uradite. O svome vodiš računa, čuvaš ga, pokušavaš da ga unaprediš i ja mislim da je to jedini ispravan način vođenja bilo koje politike, a naročito lokalne. Ukoliko dobijem priliku da vodim Beograd ponašaću se kao da je moja kuća, da sutra kada budem otišao sa tog mesta mogu Beograd da ostavim u daleko boljem stanju nekome drugom ko će ga, nadam se, takođe, tretirati kao svoju kuću, kao kuću svih Beograđana – naveo je on.

Upitan da prokomentariše to što ga je jedan od protivkandidata na izborima, Vladeta Janković, nedavno uporedio sa banderom, Šapić je odgovorio:

Nema šanse da ću ja reći bilo koju ružnu reč ni o jednom mom protivkandidatu. Miljko Ristić, Toma Fila, Vladeta Janković, Vojislav Mihajlović, to su ljudi koji meni mogu da budu roditelji i nikada ne bih pokazao bilo kakvu vrstu nepoštovanja prema njima. Ukoliko se mi budemo ponašali na taj način i tek tako etiketirali, šta možemo da očekujemo od građana sutra. Moram da priznam da me je iznenadio način na koji je gospodin Vladeta Janković u prethodnih mesec dana odlučio da vodi kampanju. Ja se tako sigurno neću ponašati. Želim mu, kao i ostalima, svu sreću na izborima, ali ne mislim da će mu takav način ponašanja doneti bilo kakve poene, zato što građane zanima šta je to što ćete za njih da uradite, a ne kako ćete nekoga da nazovete – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.4 ° C
26.9 °
24.7 °
36 %
6.2kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °