16.6 C
Belgrade

Šapić obišao mesto kvara na magistralnom vodovodu i pozvao na odgovornost

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je mesto kvara na magistralnom vodovodu, koji se jutros desio u Ulici Kraljice Marije. On je tom prilikom podsetio da je deonica, koja obuhvata nekoliko velikih saobraćajnica od Ruzveltove do Zoološkog vrta, rekonstruisana skoro tri godine, s probijanjem roka od godinu dana. 

– Koliko sam kao i svaki građanin tada iz medija dobijao informaciju bilo je da se rok probija zbog dodatnih radova na instalacijama, upravo da se ne bi desilo ovo što se danas desilo. Dolazimo u situaciju da već treći, četvrti put puca najveća vodovodna cev jer očigledno nije promenjena, azbestna je i stara pedeset, šezdeset godina. Veliko je pitanje šta će biti u periodu ispred nas i da li će nastaviti da puca i na drugim mestima. Iako nije bilo tragičnih posledica, došao sam da se izvinim ljudima jer upravo zbog ovakvih stvari ljudi su nezadovoljni – istakao je Šapić. 

Gradonačelnik je naveo da budu li se ovakve situacije i ubuduće dešavale, odgovornost će morati da snosi nadležno javno komunalno preduzeće i izvođač radova.  

– Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari – naglasio je Šapić. 

Gradonačelnik je dodao i da će ekipe BVK-a pokušati da što pre saniraju kvar na magistralnom vodovodu u Ulici Kraljice Marije. 

Zajedno sa gradonačelnikom, radove je obišao i pomoćnik gradonačelnika Cvijo Babić, zadužen za koordinaciju rada komunalnih preduzeća.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °