12.4 C
Belgrade

Šapić obišao rekonstruisanu i dograđenu IX beogradsku gimnaziju

Gradonačelnik Aleksandar Šapić obišao je danas na Novom Beogradu IX beogradsku gimnaziju „Mihajlo Petrović Alas”, koja je nakon šest decenija potpuno rekonstruisana i dograđena sa 2.500  kvadratnih metara.

On je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je na čelu Gradske uprave, koja je finansirala rekonstrukciju ove škole koja ima posebnu važnost i tradiciju ne samo za Novi Beograd već i za čitav grad. 

– Možemo sa pravom da kažemo da danas ova škola apsolutno spada u jednu od najmodernijih u ovom delu Evrope. Siguran sam da će učenici koji je sada pohaćaju i koji će je pohađati u budućnosti zaista imati sve neophodne uslove da se pripreme za sve životne izazove koji ih čekaju posle završetka gimnazije. Ova škola obnovljena je tako da je dobijen veliki deo novog prostora. Sve je potpuno preuređeno, fiskulturna sala ima nove gabarite i najmoderniju opremu, a dobijen je i čitav niz dodatnih sadržaja koje učenici do sada nisu imali – rekao je gradonačelnik i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

On je rekao da je siguran da će ova škola, kao i do sada, iznedriti mnogo izuzetnih uglednih pripadnika našeg društva u oblasti sporta, umetnosti, nauke, te je učenicima i profesorima poželeo uspešan početak nove školske godine, podsetivši da srednjoškolci ove godine prvi put imaju besplatne udžbenike.

 – Nadam se da će u novoj atmosferi koja će vladati u ovoj školi posle renoviranja i to poslužiti njihovom boljem i kvalitetnijem odrastanju – rekao je Šapić.

Direktorka Devete beogradske gimnazije Tatjana Šuković zahvalila je Gradu Beogradu na uloženim sredstvima i trudu. 

– Jedna od najvećih novina je uređenje dvorišnog prostora, koji je do sada bio nefunkcionalan. Učenici sada imaju zaista divnu fiskulturnu salu, kao i salu za kondicione treninge. Deci sa posebnim potrebama prvi prvi je obezbeđen lift i olakšan fizički prilaz svim prostorijama i kabinetima – rekla je Tatjana Šuković. 

Deveta beogradska gimnazija sada zauzima površinu od 6.669 kvadratnih metara, od čega je 2.500 dograđeno, dok je čitav preostali prostor obnovljen. 

Događaju je prisistvovao gradski sekretar za investicije Luka Petrović. 

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
82 %
2.1kmh
0 %
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °
Уто
27 °