2.9 C
Belgrade

Šapić: Od sledeće školske godine nova i moderna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta”

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Osnovnu školu „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici, gde su u toku radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta. Tom prilikom najavio je da će ovaj, praktično novi, moderan školski objekat biti spreman za narednu školsku godinu.

Gradonačelnik je istakao da se, nažalost, tek sada ulazi u ozbiljnije radove, te da deca već drugu godinu ne mogu da se vrate u svoju školu. Kako je naglasio, građani, pogotovo stanovnici Batajnice, zaslužuju punu informaciju o razlogu za to, kao i o tome šta može sada da se uradi kako bi se posao priveo kraju.

– Problem oko početka radova na ovoj školi, koja je bila neuslovna za potrebe ovog dela grada, jeste nezadovoljstvo i negodovanje roditelja koji nisu želeli da se u tom momentu njihova deca isele iz nje. Tada se izgubilo par meseci i građevinska dozvola je u tom prvom roku istekla. Kada je dozvola obnovljena i roditelji shvatili da je sve to u njihovom interesu, nastala je kriza i skok građevinskih cena, tako da firma koja je posao dobila nije mogla da isporuči ono što nam je bilo potrebno. Nakon toga se odustalo od svega i ušlo u treću nabavku koja je završena pre mesec dana, te su započeti ozbiljni radovi – precizirao je gradonačelnik.

On je naglasio da građani treba da znaju da ovo nije rekonstrukcija škole, već se praktično gradi nova škola koja će imati duplo veći kapacitet nego dosadašnja.

– Škola će, umesto 2.700, sada imati 5.200 kvadrata, imaće 22 učionice opšte i kabinetske nastave, specijalizovane učionice, distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, prostor za zubarsku ordinaciju i ambulantu, psihologa i pedagoga, lift za osobe sa invaliditetom, kao i potpuno novu fiskulturnu salu. Reč je o školi sa najvišim standardima i mislim da će ona biti na ponos ne samo Zemuna i Batajnice već i čitavog grada – istakao je Šapić.

Dodao je da očekuje, ukoliko ne bude bilo većih problema u toku zimske građevinske sezone, da će škola sigurno biti spremna za sledeću školsku godinu, kao i da će đaci i roditelji biti zadovoljni uslovima koje će ovaj školski objekat pružati đacima, nastavnicima i zaposlenima.

Događaju su prisustvovali sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić, sekretar za investicije Luka Petrović, direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Marija Leković, predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, kao i direktor škole Igor Vojnović.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °