23.5 C
Belgrade

Šapić: Opozicija ćuti dok „Proglasovci” Gruhonjić, Lalić i Kesić propagiraju antisrpsku politiku

Očigledno je da su nedavne izjave Dinka Gruhonjića, Ane Lalić i Zorana Kesića bile antisprske i štetne po očuvaanje nacionalnog interesa. Trebalo bi da se opozicija ogradi od takvih stavova i pokaže da je spremna da zaštiti srpske interese. Međutim, gde je Miloš Jovanović da se ogradi od tog Kesića koji je portparol „Proglasa”? Gde je Dragan Đilas da isto to uradi? Gde su ti pripadnici opozicije da se ograde od toga što se desilo u Dubrovniku? Da kažu: „Mi smo protiv Vučića, Šapića, Dačića i ove vlasti, ali ne možemo da budemo protiv rođene države i rođenog naroda niti da podržavamo ljude koji promovišu genocidnu politiku sprovođenu u NDH”. Da li se neko od čitave te opozicije ogradio od Kesića i od Lalićeve? Je li se ogradio neko od Aide Ćorović koja kaže da će vrh države biti mrtav ukoliko padne sa vlasti? Da li je neko iz opozicije osudio takav govor? Nije. Ovde se o tome radi, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić gostujući na TV Pink.

– Podsetiću na izjavu Dinka Gruhonjića koji se poredi sa Dinkom Šakićem, ozloglašenim upravnikom logora u Jasenovcu u kojem je stradalo više stotina hiljada Srba. On izlazi u javnost i prvo otvoreno kaže kako su Vojvođani jedini ostali sa Srbima u državi i kako će srpske pravoslavne crkve pretvoriti u diskoteke i pabove… Postavljam pitanje: Hoćemo li mi kao društvo da zauzimamo stav o toj antisrpskoj politiciji koja postaje mejnstrim politika u određenim medijima? Ne postoji zemlja na svetu koja bi tolerisala ovakvu autodestrukciju i secesionizam – izjavio je Šapić.

Nedostatak osude ovakvih izjava, rekao je Šapić, samo dublje podriva situaciju u društvu.

– Nakon završenih izbora u decembru rekao sam da je u ovom momentu manje važno ko će da vodi Beograd, ali da ne smemo da dozvolimo da se naše političke različitosti pretvaraju u urušavanje društva i države. Ukoliko budemo koristili ovakve situacije da se međusobno svađamo i optužujemo, ukoliko ih koristimo da bismo uvlačili strance da rešavaju naše unutrašnje probleme, ja se bojim da bi, ne daj bože, mogdo da dođe do nekog većeg sukoba. Mi, Srbi, moramo da zauzmemo zajednički i jasan stav po pitanju nacionalnih tema. Beograd mora da ima srpskog gradonačelnika sa jasnom srpskom politikom. I zato ću uvek braniti bilo kog Hrvata ako je ugrožen, ali da branim Srbe koji urušavaju ustavno-pravni poredak, to sigurno neću – istakao je Šapić.

Osvrnuvši se na tragični događaj koji se juče desio u Moskvi, rekao je da je to posledica geopolitičkih dešavanja u svetu.

– Izražavam najdublje saučešće ruskom narodu i građanima Moskve. Moramo biti svesni da bezbednost u čitavom svetu, pa i u Beogradu, zavisi od geopolitičkih dešavanja u svetu. S druge strane, učinićemo sve da Beograd ostane najbezbedniji glavni grad u ovom delu Evrope. Beograd jeste siguran i bezbedan po svim parametrima. Na tome ćemo kontinuirano raditi i tako što ćemo postaviti komunalno-bezbenosne stanice, kojih će na teritoriji grada biti 102. Naše službe će na taj način nadzirati, između ostalog, i škole i vrtiće, ali i voditi računa o bezbednosti u čitavom gradu – zaključio je Šapić.

beogradski.rs / Beoinfo

- Advertisement -spot_imgspot_img
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img
PROČITAJTE JOŠ
- Advertisement -spot_img