6.8 C
Belgrade

Šapić: Podrška srpskom narodu u regionu

Država Srbija i Grad Beograd, u skladu sa politikom dobrosusedskih odnosa za koju se zalaže predsednik Aleksandar Vučić, pomagaće na sve moguće načine gradove i opštine u Republici Srpskoj kako bi naše bratske odnose podigli na još viši nivo, izjavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je posle sastanka sa delegacijom Republike Srpske, a povodom održavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, istakao da je naša obaveza kao grada i Republike da pomažemo srpskom narodu gde god da živi, a posebno u regionu.

– Izuzetno mi je važno da kao gradonačelnik pokažem da će Grad Beograd podržavati svaku vrstu saradnje sa našom braćom iz Republike Srpske. I opština Novi Beograd, na čijem sam čelu bio 10 godina, bila je bratimljena sa Banjalukom, pa nema razloga da i Grad Beograd, sad kada sam na njegovom čelu, ne pokaže još prisnije i još bliže odnose sa našom srpskom braćom preko Drine – rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će kao primer dobre prakse bratimljenja Novog Beograda i Banjaluke predložiti predsednicima i ostalih beogradskih opština da odaberu neki grad ili opštinu u Republici Srpskoj sa kojom će uspostaviti visok stepen saradnje.

– Tako će se svaki Srbin iz Republike Srpske kada dođe u Beograd osetiti kao kod svoje kuće i obrnuto. Ukoliko tako ne činimo ne možemo da očekujemo ni od drugih da nas poštuju i tretiraju na način za koji smatramo da smo kao narod zaslužili i da nam pripada – naglasio je prvi čovek prestonice.

On je podsetio na nedavnu posetu Istočnom Sarajevu i Srpskom spomen-groblju u Sokocu gde je odao poštu našim palim borcima iz ratova devedesetih i najavio svoju ličnu, kao i institucionalnu podršku srpskom narodu sa one strane Drine.

– Očekujem da se veoma brzo vide dobrobiti naše saradnje i da to pre svih osete mladi, a potom i čitav narod – zaključio je gradonačelnik.

Potpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić zahvalila je gradonačelniku Šapiću na srdačnom prijemu i podsetila je da se danas obeležava deset godina od početka održavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, zahvaljujući kojoj se susreću mnogi privrednici i javne kulturne ličnosti.

U delegaciji Republike Srpske su bili i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °