3.1 C
Belgrade

Šapić primio ambasadora Japana i predstavnike japanskih kompanija

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u zdanju Starog dvora delegaciju Japana, koju je predvodio ambasador Takahiko Kacumata.

Gradonačelnik Šapić je delegaciju Japana, koju su činili predstavnici kompanije „Itoču” i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, upoznao sa velikim infrastrukturnim projektima u našem gradu. Podsetio je da su Vlada i narod Japana 2003. godine poklonili Beogradu autobuse koji se i danas nalaze na ulicama našeg glavnog grada. Kako je naveo, ne smeju se zaboraviti ni velike donacije ove zemlje Beogradskom univerzitetu.

On je rekao da u Beogradu radi nekoliko japanskih kompanija, od kojih „ Itoču” radi na jednom od najvećih projekata javno-privatnog partnerstva u gradu, na deponiji Vinča.

Šapić je takođe podsetio na zajednički projekat Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, koji se odnosi na modernizaciju javnog prevoza u našem gradu. Zahvalio je japanskim prijateljima na pomoći koju pružaju na tom polju i istakao da je modernizacija gradskog prevoza veoma bitna za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana.

Gradonačelnik je naglasio da je Beograd danas veoma atraktivna, privredna i turistička destinacija, i pozvao japanske investitore da ulažu u Beograd, a japanske turiste da u što većem broju posete srpsku prestonicu.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °