6.2 C
Belgrade

Šapić: Rad na unapređenju saradnje i prijateljstva rumunskog i srpskog naroda

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadorku Rumunije u Srbiji Silviju Davidoju.

Gradonačelnik Šapić i ambasadorka Davidoju su istakli da između srpskog i rumunskog narod nikada ranije nije bilo sukoba, da su oduvek odnosi između dva naroda bili podržavajući i kad god je bilo neophodno, međusobno su se pomagali. U razgovoru je konstatovano da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja veoma dobri. Sagovornici su se složili da je važno da se nastavi zajednički rad na unapređenju odnosa i snažnog viševekovnog prijateljstva između dva naroda.

Gradonačelnik Šapić je takođe podsetio da su Beograd i Bukurešt potpisali protokol o saradnji u septembru 1999. i da su se u međuvremenu pobratimili. Od tada je ostvarena veoma uspešna saradnja između dva grada u oblasti ekonomskih odnosa, kulture, turizma, IT industrije, obrazovanja. Dogovoreno je da se ta saradnja nastavi i da se prepoznaju potencijali u drugim oblastima za dalje produbljivanje i nastavak te saradnje u budućnosti, na obostarnu korist oba naroda.

Prvi čovek Beograd je ambasadorku Davidoju upoznao sa značajnim projektima poput Beograda na vodi i metroa, čija je realizacija u toku, ali i sa onim projektima koji se planiraju u budućnosti.

Šapić je ponovio da Beograd danas dosta ulaže u razvoj turizma, te da je shodno tome postao veoma atraktivna turistička destinacija i pozvao rumunske turiste da posete našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °