16.6 C
Belgrade

Šapić: Snažna veza Beograda i našeg naroda u Republici Srpskoj

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u okviru posete ovom gradu, a povodom obeležavanja Dana Banjaluke. Sastanku u zgradi Vlade Republike Srpske prisustvovao je i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Gradonačelnik Šapić zahvalio je predsedniku Dodiku na gostoprimstvu i naglasio da je za njega dolazak u Republiku Srpsku i Banjaluku kao dolazak svojoj kući još iz vremena kada se bavio sportom.

– Snažna veza sa srpskim narodom koji živi ovde ostala je do danas. Predsednika Dodika doživljavam kao svog prijatelja i zato, kad god sam u poseti Republici Srpskoj, iskoristim priliku da mu se javim i da ga pozdravim. Učinio je zaista mnogo u poslednjih 20 godina za srpski narod na ovim prostorima – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naveo da je Beograd prestonica celokupnog srpskog naroda, te da je kao prava evropska metropola uvek otvoren za ljude svih nacija i vera. Šapić je svojom posetom želeo da, kako je rekao, iskaže ličnu emociju koju ima prema Banjaluci, Republici Srpskoj i srpskom narodu.

– Kada god budem imao priliku, doći ću ovde i biću spreman na svaku vrstu pružanja pomoći, što sam činio i kao predsednik opštine Novi Beograd, a nastavljam danas kao gradonačelnik Beograda. Drina i granice su formalne stvari, a srpski narod mora da se drži zajedno. Što se mene tiče, svako može da živi na prostoru Beograda i da ga doživljava kao svoju kuću. U Beogradu danas živi gotovo dva miliona ljudi i njegova uloga na ovom prostoru je daleko veća nego jednog prosečnog grada – naglasio je Šapić.

On je pozvao Grad Banjaluku, Republiku Srpsku i njihovu turističku organizaciju da učestvuju u manifestaciji „Beogradski dani porodice”, koja će se održati 13. i 14. maja u Beogradu.

– To će u ovoj godini biti najveća manifestacija u regionu, čiji je cilj da pokaže šta su to prave porodične vrednosti, sa idejom da ona postane tradicionalna. Očekujemo Banjalučane i našu braću iz Republike Srpske u Beogradu – zaključio je prvi čovek srpske prestonice.

Predsednik Dodik je rekao da je veoma počastvovan dolaskom gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, kako je rekao, velikog prijatelja Banjaluke i Republike Srpske.

– Razgovarali smo o saradnji koja je tokom poslednjih godina intenzivirana i na visokom nivou. Beograd doživljavamo svojim gradom i radujemo se napretku glavnog grada Srbije, koji vodi Aleksandar Šapić. Napredak je očigledan, grad je uređeniji i čistiji. Koordinacija gradske i republičke vlasti u Beogradu je očigledno najbolja kombinacija za grad. Ponosni smo na snagu koju pokazuju Beograd i Srbija, a sve ono što se radi sa naše strane izaziva zadovoljstvo. Drago mi je da partnerske i bratske odnose između Beograda i Banjaluke negujemo i nastavljamo. Oba grada se šire, napreduju i predstavljaju poželjne destinacije za život. Gradonačelniku Beograda želimo prijatan boravak u Banjaluci i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo sresti – rekao je Dodik.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °