19.6 C
Belgrade

Šapić: Sportski kompleks koji niče u Obrenovcu postaće pravi biser Beograda

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić obišao je gradsku opštinu Obrenovac i tom prilikom posetio prostor na kome će u narednom periodu biti izgrađen jedan od najmodernijih i najboljih atletskih stadiona u Srbiji, gde se potpuno renovira postojeći hotel, proširuje bazen i akva park, a pored fudbalskog stadiona prave dodatni fudbalski kapaciteti.

Šapić je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za Obrenovac i da će kada bude bio gotov, podići privredni potencijal opštine, ali i postati centar okupljanja najboljih evropskih sportista.

Siguran sam da će Atletski stadion postati pravi sportski biser Beograda. A čitav kompleks da će pružati najbolje uslove za pripreme i biti centar sportskog turizma u Srbiji. Moja obaveza, ukoliko postanem gradonačelnik Beograda, biće da, u skladu sa onim čime sam se u prošlosti bavio, učinim sve da u Obrenovac dolazi što veći broj, kako naših, tako i najboljih svetskih sportista – rekao je Šapić.

Naglasio je da će ovaj stadion, osim sportistima, biti dostupan i svim građanima Beograda.

Ideja mi je da i sve bazene u Beogradu učinimo bar u toku leta besplatnim svim građanima. Ja sam u tome uspeo na Novom Beogradu i pokušaću to da sprovedem i na nivou grada – naveo je on.

Šapić je posetio i osmočlanu obrenovačku porodicu Nedić, kojoj je posle poplava 2014. godine u kojima su izgubili krov nad glavom, obezbedio novi dom.

Drago mi je što smo tada uspeli da vam pomognemo koliko smo mogli, što ste posle svega uspeli da se skućite, ali i proširite porodicu. U budućnosti ćemo nastojati da pomognemo svima koji budu širili porodice, jer život bez dece nema smisla i budućnosti – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °