16.8 C
Belgrade

Šapić u nedelju u zvaničnoj poseti Opštini Sokolac u Istočnom Sarajevu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetiće u nedelju Opštinu Sokolac u Istočnom Sarajevu, što će biti njegova prva zvanična poseta otkad je stupio na dužnost gradonačelnika. Cilj zvanične posete Republici Srpskoj biće čin pijeteta prema stradalima u ratovima tokom devedesetih na prostoru bivše jugoslovenske republike i odavanje pošte i srpskim borcima i civilima koji su svoje živote dali za slobodu i mir na ovim prostorima, najavio je Aleksandar Šapić. 

– Pijetet i sećanje na poginule pouka je za budućnost za sve nas, da se okrenemo očuvanju mira i stabilnosti, što je uslov za prosperitet naroda i država. Poseta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj jeste i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice, Republike Srbije, i Republike Srpske, težnja ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba. Grad Beograd će i nadalje, sledeći politiku predsednika Srbije i Vlade Srbije, imati važnu ulogu u ostvarenju tog cilja, kojim podižemo nacionalnu svest i osećaj zajedništva svih Srba, gde god da žive – rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, najavljujući posetu Opštini Sokolac. 

Gradonačelnik Šapić susrešće se s predsednikom Opštine Sokolac Milovanom Bjelicom u zgradi opštine, gde će mu biti predstavljen Projekat srpske kuće.

Predviđen je i obilazak vojničkog groblja „Mali Zejtinlik”, gde će se polaganjem venaca i parastosom odati počast palim borcima. Poseta se završava obilaskom manastira „Sokolica” na Romaniji i „zidu plača” sa uklesanim imenima četiri hiljade boraca palih za slobodu Republike Srpske na sarajevskom ratištu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °