6.8 C
Belgrade

Šapić: Ubuduće ni jedan infrastrukturni projekat od nacionalnog značaja neće da kasni zbog krivice Grada

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišli su danas radove na izgradnji autoputa E763- Miloš Veliki na deonici od Novog Beograda do Surčina koja je prepoznata kao objekat od značaja za Republiku Srbiju.

Gradonačelnik Šapić je tom prilikom istakao da se prvi put sada upoznaje sa objektivnim problemima koje Grad ima i na koje može da utiče.  

– Ova saobraćajnica je važna za čitav grad Beograd jer je ovo krak koji treba da učini protočnim ključne delove Beograda, a ne samo Novi Beograd. Učinićemo sve da ovu deonicu završimo što pre jer smo ušli u jedan mali period kašnjenja i što je do Grada mi ćemo te stvari uraditi na najbolji mogući način. Na ovoj deonici imamo problema sa eksproprijacijom i deponijom koja tu stoji godinu dana. Kako vreme prolazi shvatam da stvari nisu baš najbolje funkcionisale, ali od sad će morati da funkcionišu. Gradski menadžer će od sada biti zadužen da prati stvari koje Grad treba da sprovede. Ne mogu da garantujem da će biti sve završeno u rokovima, ali garantujem da će ministarstvo i izvođači i sva druga preduzeća imati tačno prolazno vreme i informaciju dokle se stiglo, koje su objektivne okolnosti u kojima se radi i problemi sa kojima se susrećemo. Dobio sam informaciju da su mnoge stvari i na obilaznici rađene bez Grada i da Grad nije učestvovao na način na koji je trebalo. To se više neće događati i više neće ni jedan infrastrukturni projekat od nacionalnog značaja u kojem Grad ima učešće da kasni zbog krivice Grada – naglasio je gradonačelnik. 

On je istakao da će narednih dana imati prvo prolazno vreme po kome će ovi ljudi znati koje delove i kada mogu da rade. 

– Za mene kako gradonačelnika je porazno da zbog relativno malih i nebitnih stvari ovakav jedan projekat stoji, uradi ćemo sve što možemo da izađemo sa procenom do kada će ovaj projekat biti gotov – rekao je gradonačelnik Šapić.

Tomislav Momirović je zahvalio gradonačelniku Šapiću jer je prepoznao važnost ovakvog jednog projekta jer on jeste važan kako za grad tako i za državu. 

– Završeno je preko 60 odsto projekta. Cilj nam je bio da završimo do kraja godine, ali sam uveren da uz efikasnu saradnju svih ovaj projekat može da bude gotov do februar, marta sledeće godine. Ova saobraćajnica je ključna za sve Beograđane koji putuju ka zapadnoj Srbiji, Istočnoj Bosni i Crnoj Gori, zato je jako važna jer će njime auto-put Miloš Veliki dobiti smisao za sve Beograđane – rekao je ministar Momirović.

Ovom deonicom se stvara funkcionalna celina gradskih saobraćajnica i autoputa Miloš Veliki koji predstavlja najkraću vezu sa Jadranskim morem. Omogućiće da se vozači iz Vojvođanske ulice i Ulice dr. Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na auto-put Miloš Veliki. Dužina deonice je 7,9 kilometara i projektuje se za brzinu od 80 kilometara na čas. Na tresi će biti četiri mosta i dva nadvožnjaka. 

Događaju su između ostalih prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković i v.d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °