13 C
Belgrade

Šapić: Želimo da od Parka prijateljstva napravimo turističku atrakciju i novi simbol grada Beograda

„Park prijateljstva se nalazi na najboljoj lokaciji, na ušću Save u Dunav, ima ogroman potencijal i zaista želim da od njega napravimo novu beogradsku atrakciju, kako za turiste, tako i za sve Beograđane. Voleo bih da, ukoliko budem bio na čelu grada, svi zajedno, ovaj park učinimo jednim od simbola Beograda“, poručio je Aleksandar Šapić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda.

Šapić je istakao da će na projektu uređenja ovog parka raditi najbolje svetske arhitekte, kako bismo od njega, kako je rekao, napravili najlepši prostor u gradu Beogradu i novu turističku atrakciju.

Imamo skejt park koji želimo da uredimo, kako za svetska takmičenja, tako i za svu decu i one koji vole tu vrstu ekstremnih sportova. Zatim, da sadašnje košarkaške terene uredimo tako, da se recimo na njima u toku leta održavaju najkvalitetniji međunarodni basket turniri, koje bi mogao da posmatra veliki broj Beograđana – rekao je Šapić.

Naveo je da je jedna od ideja da u okviru parka bude izgrađen veliki panoramski točak, poput onih kakvi postoje u Londonu ili Beču.

Zašto ne bismo u letnjim mesecima na ovom mestu imali i bioskop na otvorenom, pozorišne predstave, razne kulturne festivale, na koje bi dolazilo po nekoliko hiljada ljudi. Tu bi takođe mogle da se gledaju utakmice naših reprezentacija, vaterpolo, košarkaške, fudbalske. Da stvarno napravimo park koji će ubrzo da postane simbol Beograda – zaključio je Šapić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °