-0.3 C
Belgrade

„Šašavi bluz” na sceni KC „Čuzkarica“

Da li deca izmišljaju ružne reči? Ne. Da li deca smeju da govore ružne reči? Ne bi trebalo. Da li su ih čuli od nekoga? Ooo, da! Od koga su ih čuli?!

Predstava za decu „Šašavi bluz“, pozorišta „FamilijART“, biće izvedena na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu, 23. oktobra sa početkom u 12 časova.

Ova predstava je nastala po motivima teksta Duška Radovića i u njoj je na veoma duhovit i zanimljiv način objašnjeno deci a i odraslima ko je „kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Najružnija reč u predstavi a i na svetu u tom momentu je reč „ŠAŠAV”.

U prvom delu predstave kreće se u potragu ko je izgovorio tu najružniju od svih ružnih reči na svetu. Da li je tu reč izmislila princeza Katarina?! Mali princ Leopold?! Mudra dadilja ima jako težak zadatak da ispita da li je neko od ovo dvoje po malo razmažene dece izmislilo ili čulo tu ružnu reč od nekoga? Princeza je čula od malog princa, mali princ od kuvarice Margarite, koja je zaljubljena u kraljevskog oficira a i on u nju, koji je krenuo u potragu za ružnom reči sa zadatkom da obesi ono lice koje je imislilo ružnu reč! Da li je njegova ljubav izmislila ružnu reč?!!! Ne! Čula je od starog konjušara Barnabasa, stari Barnabas od Klaudija koji živi na obali reke Men i svađa se sa vetrovima i naziva ih ružnim rečima.

Da li je Zmaj Klaudije izmislio ružnu reč? Saznaćete ako pogledate ovu veoma duhovitu, dinamičnu i poučnu priču koja obiluje sa dosta dobre muzike, (klasike, dečjeg šašavog bluza) i urnebesnih koreografija.

Da li možete da zamislite svet u kome je najružnija reč ŠAŠAV?! Ja mogu.

U predstavi, koju je režirao Jovan Ljubenović, igraju: Mirjana Zeljković, Vladimir Tešović i Jovan Ljubenović.

Cena karte je 300,00 dinara.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti