26.1 C
Belgrade

Sastanak sa starešinama i predstavnicima pravoslavnih hramova u Rakovici

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić ugostio je danas starešine pravoslavnih crkava i hramova koji se nalaze u Rakovici. Gosti predsednika Opštine Rakovica bili su starešine i predstavnici Crkve svetih apostola Vartolomeja i Varnave, Crkve prebraženja Gospodnjeg, Crkve svetog vladike Nikolaja Žičkog i Manastira Rakovica.

Sa starešinama i predstavnicima crkava razgovaralo se o tome kako Opština Rakovica može da pomogne u rešavanju problema sa kojima se susreću, kao i o načinima da se već dobra saradnja koja postoji, dodatno unapredi.

Predsednik Gradske opštine Miloš Simić obavestio je prisutne da je inicirao izradu pravilnika koji će biti usvojen na Skupštini GO Rakovica, kojim se omogućava da i verske zajednice dobiju mogućnost da se prijave na konkurse za subvencionisanje programa koje raspisuje Gradska opština Rakovica.

Simić je napomenuo i da su vrata Opštine Rakovica uvek otvorena i da će lokalna samouprava nastaviti da unapređuje saradnju sa svim verskim zajednicama na njenoj teritoriji.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
25.5 ° C
26.3 °
23.6 °
54 %
3.1kmh
0 %
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
28 °
Пет
28 °
Суб
28 °