-0.3 C
Belgrade

Sastanak Štaba za vanredne situacije u Leštanima

Jutros u 07.00 sati održan je sastanak Štaba za vanredne situacije u Leštanima u kojima se juče dogodila teška nesreća kada je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva.

Doneta je odluka da gradska opština Grocka formira Komisiju za procenu štete koja će još danas izaći na teren. Konstatovano je da nijedan stambeni objekat nije oštećen toliko da u njemu ljudi ne mogu da žive. Na najugroženijoj kući, na čijem krovu se nalazi krater od jednog metra, već danas počinje sanacija.

Gradska opština Grocka obezbediće jednokratnu novčanu pomoć porodicama preminulih, a obilazi redovno porodice povređenih radnika. Sve porodice čiji su članovi stradali ili su povređeni kao i porodice čije kuće imaju materijalna oštećenja mogu da računaju na pomoć i solidarnost svoje opštine Grocka i Beograda.

Štab poziva građane čije ja imovina oštećena u jučerašnjem akcidentu da štetu mogu prijaviti na broj 011 85 01 312, lokal 257 svaki dan u periodu od 07:30 do 15:30 kako bi Komisija za procenu mogla što pre da izađe na teren i evidantira sva oštećenja.

Izražavamo saučešće porodicama čiji su članovi preminuli u ovoj tragediji.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti