11.4 C
Belgrade

Sednica Skupštine Grada Beograda zakazana za 25. oktobar

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 25. oktobar, sa početkom u 11 časova petu sednicu Skupštine grada koja će se održati u Velikoj sali u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu su Predlog i Predlog izmene i dopune Plana detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd i Voždovac, kao i predlozi odluka o izradi ili izmeni i dopuni planova detaljne regulacije za delove opština Zemun, Palilula, Zvezdara, Rakovica.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu, Predlog odluke o dopuni Odluke o visini stope poreza na imovinu, Predlog odluke o izmenama Odluke o određivanju zona na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada za utvrđivanje poreza na imovinu.

Odbornici će razmatrati Predlog odluke o izmeni Odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji grada, Predlog odluke o izmeni Odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda, Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o komunalnom redu, Predlog odluke o izmeni Odluke o komunalnoj inspekciji, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Beogradu.

Pred odbornicima će se naći i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2022. godinu JKP GSP „Beograd”.

Takođe, odbornici će razmatrati i Predlog odluke o dopuni Odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu, unapređenje i zaštitu na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica „Beogradski park”, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o promeni Osnivačkog akta ustanove socijalne zaštite „Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju”, te Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut pozorišta KPGT.

Peta sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid 19, a koje je preporučio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °