14.8 C
Belgrade

Sekretarijat za poljoprivredu na ovogodišnjem Novosadskom sajmu

Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je danas u Novom Sadu otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svoj štand predstavio je i Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda.

Sekretar Savo Pavičić je prisutne upoznao sa planovima i rezultatima rada u 2022. godini.   

– Ova međunarodna manifestacija je prilika da na našem štandu upoznamo poljoprivredne proizvođače sa aktuelnim podsticajima Sekretarijata za poljoprivredu i svim naporima koje činimo kako bi poljoprivrednici imali što bolje uslove za rad i poslovanje. Ove godine je za podsticaje u poljoprivredi u Gradu Beogradu izdvojeno 240 miliona dinara, a do sada je oko 650 poljoprivrednih proizvođača dobilo sredstva grada Beograda. Uz subvencije, Sekretarijat za poljoprivredu organizuje i razne edukacije sa Poljoprivrednim fakultetom, ali i besplatne obuke za voćare, pčelare i za organsku proizvodnju, koja je sada u povoju i sve više zastupljena na našem tržištu – rekao je Savo Pavičić.

Otvaranju sajma prisustvovao je i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je pozdravio prisutne i čija je zemlja partner ovogodišnje manifestacije.

Novosadski sajam trajaće do 27. maja, na manifestaciji učestvuje 1.100 izlagača, a kompanije dolaze iz 21 zemlje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °