23 C
Belgrade

Šesti sajam zimnice „Jesenja kuhinja u Grockoj“

Gradska opština Grocka zajedno sa  JP „Pijace i zelenilo“ Grocka,  predstavljaju šesti sajam zimnice, pod nazivom „Jesenja kuhinja u Grockoj“.

Sajam se održava 30. septembra u „Gročanskoj čaršiji“ . Svečano otvaranje sajma zimnice  će pratiti kulturno-umetnički program  koji  će se održati u 10 časova na platou ispred zgrade Gradske opštine Grocka. Posetioci Grocke imaće priliku da uživaju u revijalnoj i prodajnoj izložbi zimnice i ostalih domaćih proizvoda koja se organizuju u saradnji sa Udruženjima žena i Udruženjima penzionera sa prostora opštine Grocka, kao i sa drugim Udruženjima sa prostora grada Beograda sa kojim opština Grocka ima odličnu saradnju.
U okviru manifestacije će se održati takamičenje u  degustaciji najboljeg džema, kojeg će učesnici pripremati za tročlani žiri. Za takmičenje u najboljem  džemu  mogu se prijaviti Udruženja koja će predstaviti jednu teglu za degustaciju, a mogu se prijavljivati takmičari i samostalno.

Za potrebe manifestacije potrebno je doneti bubnjare za pripremu džemova, dok je drva i ćumur ozbezbedila Gradska opština Grocka.

JP „Pijace i zelenilo“ Grocka obezbediće šećer i voće za sve učesnike.

Trtočlani žiri očekuje težak, ali i sladak zadatak da oceni džemove naših učesnika. Prva tri mesta u ovom takmičenju očekuju specijalne nagrade.

Prijave za ovogodišnji sajam i takmičenje će trajati do 25septembraMožete se prijaviti na sledeće brojeve telefona:

066-806-3013

0668063265

beogradski.rs / GO Grocka

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.5 ° C
23.7 °
21.4 °
65 %
5.1kmh
0 %
Чет
24 °
Пет
25 °
Суб
27 °
Нед
23 °
Пон
21 °