-4.3 C
Belgrade

Sija zlato na Vračaru

Na Svetskom šampionatu u Ašihara borilačkom sportu, koji se održavao u novemrbu prošle godine u Bukureštu u Rumuniji, Ašihara Kaikan savez Srbije nastupio je sa reprezentacijom koja je u prva dva dana takmičenja osvojila tri zlatne i dve bronzane medalje.

Naše zlatno dete sa Vračara, dvanaestogodišnji učenik OŠ „ Sveti Sava“ Andrija Ašanin osvojio je zlatnu medalju u disciplini kata. Andriju je u petak ugostio predsednik Opštine prof. dr Milan A. Nedeljković i ovom prilikom mu uručio zahvalnicu, prigodan poklon i novčanu nagradu za postignuća na svetskom šampionatu.

„Velika nam je čast da ugostimo svetskog šampiona u karateu, ali i da ga nagradimo za ovaj uspeh. Mi smo prva Opština u Beogradu koja je uvela novčane nagrade, pored zahvalnica i poklona, za naše svetske i evropske šampione, kadete i juniore. Andrija Ašanin je ponos, ne samo Vračara, nego Beograda i Srbije, a meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam danas imao prilike da razgovaram sa njim, njegovim roditeljima i trenerom, Sašom Anđelić, da se bolje upoznamo i podelimo impresije sa svetskog šampionata u karateu,“ rekao je Nedeljković.

Zamenik predsednika Dejan Ribać poželeo je mladom Ašaninu još mnogo uspeha i osvojenih medalja, istakavši da je srpska reprezentacija ostvarila istorijski uspeh u ovom prestižnom takmičenju, među najvećim nacijama u ašihara sportu.

Andriji je osvojeno zlato čestitao i šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković, rekavši da su medalje sjajan podsticaj i za njega i za njegove klubske drugare, koji znaju da sada treniraju sa svetskim šampionom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
-4.3 ° C
-3.7 °
-5.3 °
83 %
3.1kmh
20 %
Сре
1 °
Чет
2 °
Пет
2 °
Суб
4 °
Нед
2 °