19.2 C
Belgrade

Škola u Draževcu proslavila 130. rođendan

Osnovna škola ”Draževac” 19. maja obeležila je 130. rođendan. Tim povodom u školi je organizovana priredba i nagrađeni su najbolji radovi na likovnom i literarnom konkursu. Zaposleni u školi zajedno sa učenicima pripremili su i izložbu starina u Rankovića kući, koja se nalazi u sklopu školskog dvorišta.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac je izjavio da mu je izuzetno drago što prisustvuje ovom jubileju.

– Škola u Draževcu je izuzetno bitna u obrenovačkom obrazovanju, s obzirom da je ovo centralna škola koja osim Draževca pokriva i obrazovanje dece iz Konatica, Jasenka i Baljevca. Ono što me raduje jesu deca iz ove škole i rezultati koji oni ostvaruju pokazuje da je sistem obrazovanja dobar i da ovde radi dobar nastavni kadar – rekao je Blažić.

– Ono što jeste način da ova škola opstane, a jedno selo opstaje samo onda kada mu opstaje škola jeste ono o čemu razmišljamo, a to je izgradnja vrtića koji je neophodan ovom kraju, kako bi roditelji koji idu na posao imali mogućnost da ostave svoju decu ovde – naveo je Blažić.

Gordana Vujačić, direktorka Osnovne škole ”Draževac” je izjavila da je izložba likovnih radova i starina realizovana uz pomoć Gradske opštine Obrenovac i Zavoda za zaštitu spomenika.

Vujačić je istakla da je zadovoljna brojem učenika koji pohađa matičnu školu i izdvojena odeljenja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °