16.8 C
Belgrade

Školski sport iznedrio šampione

Projekat ”Školski sport” koji pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun sa zemunskim školama realizuje Omladinski sportski savez Zemuna i ove godine je okupio najveći broj – 300 takmičarskih ekipa i više od 3.800 učenika – u Beogradu i Srbiji.

U svim zastupljenim disciplinama, zemunski osnovci i srednjoškolci osvojili su zapažena mesta na turnirima.

Na ”Malim olimpijskim igrama” od 16 zemunskih ekipa i 172 učesnika, tim učenika od prvog do trećeg razreda osnovne škole iz ”Svetozara Miletića” postao je šampion Beograda, a prvaci najbolji u Srbiji.

U finale manifestacije ”Brzinom do zvezda” iz Zemuna se plasiralo pet škola i 80 učesnika, a prošlogodišnji pobednik Andrej Nikolić iz ”Lazara Savatića” ove sezone je bio ”bronzani” u trci na 60 metara.

Među 520 učesnika takmičenja u osam atletskih disciplina organizovanih u Zemunu, učenice viših razreda  OŠ ”Mihajlo Pupin” osvojile su zlato na gradskom, a nižih iz iste škole drugo mesto, kao i dečaci iz OŠ ”Svetozar Miletić”.

Ipak su sve zasenili pojedinačni uspesi: Dušan Bezbradica iz OŠ ”Mihajlo Pupin” postao je državni prvak u bacanju kugle rezultatom 10,91, Luka Tomić i Andrea Prvanović iz OŠ ”Sonja Marinković” državni šampioni u bacanju kugle i trčanju na 300 metara, i sa Damjanom Jelićem i Jelenom Milošević prvaci međuokružnog ateltskog turnira. Ljiljana Aničić, učenica OŠ ”Gornja varoš” pobedila je na međuokružnom takmičenju i osvojila srebro na državnom prvenstvu u skoku u dalj. Olga Stanković iz OŠ ”Mihajlo Pupin” najbrže je u Beogradu istrčala trku na 600 metara i ostvarila treći rezultat u Srbiji.

Ostvareni su trijumfi i u košarci: devojčice iz OŠ ”Svetozar Golubović- Mitraljeta” izborile su se za prvo mesto u Beogradu i drugo u Srbiji, devojčice iz OŠ ”Sonja Marinković” druge su u Beogradu, kao i dečaci iz OŠ ”Svetozar Miletić”, dok su učenice viših razreda iz ”Mihajla Pupina” treće u gradu.

U basketu 3h3 dečaci iz ”Lazara Savatića” završili su turnir na trećem mestu.

Pehari i medalje nisu izostali ni u odbojci. Od 40 ekipa i 450 učesnika šampionsku titulu Beograda u Zemun su donele devojčice iz OŠ ”Majka Jugovića”, bronzu iz ”Svetozara Miletića”, dok su dečaci iz ”Branka Radičevića” i ”Mihajla Pupina” osvojili drugo i treće mesto.

Učenici Pravno-birotehničke škole ”Dimitrije Davidović” postali su vicešampioni Beograda u futsalu.

Džudo ekipa OŠ ”Stanko Marić” osvojila je bronzanu medalju na republičkom takmičenju, a stonoteniseri i stonoteniserke iz Ugrinovaca su prvaci Beograda i vicešampioni Srbije.

Selena Mihajlović, učenica OŠ ”Sonja Marinković” postala je vicešampionka Srbije u šahu.

Prema postignutim rezultatima, ovo je, uprkos teškim epidemiološkim uslovima, bila izuzetna sportska godina za zemunske osnovce i srednjoškolce, učesnike projekta Školski sport.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °