26.4 C
Belgrade

SNS potpisala protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda

Srpska napredna stranka potpisala je danas protokol o saradnji sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda. Cilj ovog sporazuma je ostvarivanje što bolje saradnje na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Beogradu, stavljajući na raspolaganje stručnu ekspertizu, znanje i iskustvo svojih članova, relevantne informacije i kontakte.

Goran Vesić je rekao da se Beograd potrudio da u poslednjih osam godina postane grad jednakih šansi za sve ljude. „U ovih osam godina ozvučili smo 89 semaforskih raskrsnica, uradili 26 km taktilnih staza, kao i oko 500 rampi za invalide u stambenim zgradama i tri nova boravka za decu. „Na ovaj način smo pokazali da sve Beograđane tretiramo na jednak način“, naveo je Vesić.

Predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović kazao je da u prestonici Srbije živi 25.000 građana sa nekom vrstom invaliditeta i da je njihova želja da uz pomoć grada unaprede uslove za jednak život svih osoba sa invaliditetom.

Služba za informisanje SNS

Ana Brnabić je istakla da će i grad i država nastaviti da ulažu u izgradnju infrastrukture za osobe sa invaliditetom kako bi svi oni imali pristup gradskim i republičkim institucijama. „Srpska napredna stranka je veoma posvećena poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i nastavićemo da se borimo zajedno za ove ljude“, zaključila je Brnabić.

beogradski.rs / Služba za informisanje SNS

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °