18.6 C
Belgrade

„Sport u policiji“: Završna takmičenja Policijske uprave Beograda u SC „Šumice“

U saradnji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova  ove godine je pokrenuto  takmičenje „Sport u policiji“ u kome učestvuju pripadnici 27 policijskih uprava naše zemlje, na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou.

Završna  takmičenja  Policijske uprave Grada Beograda, održavaju se u Sportskom centru „Šumice“. Preko 120 sportskih timova beogradske uprave MUP-a odmeravaju snage u pet sportskih disciplina. U toku juna održavaju se nadmetanja u : futsalu (malom fudbalu), odbojci, basketu „3×3“ i atletici, dok će se takmičenje u džudou održati tokom avgusta.

Finalnim utakmicama, svečanom proglašenju pobednika i dodeli priznanja najboljim ekipama u futsalu, koje je održano 10. juna, prisustvovali su Davor Štepanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković, generalni sekretar ovog saveza, Nedeljko Jovanović, član Veća opštine Stari grad i Mirko Vujović, sekretar Sportskog saveza Stari grad i koordinator takmičenja.

„Opština Stari grad i Sportski savez Stari grad, uz SC „Šumice“, preuzele su na sebe organizaciju takmičenja i na tome im dugujemo veliku zahvalnost. „Sport u policiji“ postaće tradicionalna sportska manifestacija, jer je sport važan segment u radu i delovanju pripadnika MUP-a“, ocenio je Goran Marinković iz Sportskog saveza Srbije.

„Opština Stari grad i naš Sportski savez pružili su logističku i organizacionu podršku u relizaciji ovog takmičenja, koje je u potpunosti, po broju prijavljenih ekipa, opravdalo naša očekivanja. Ovo je pilot projekat i veoma smo zadovoljni odzivom pripadnika MUP-a“, istakao je Nedeljko Jovanović i naglasio da je promocija sporta važan segment rada za opštinu Stari grad.

„U takmičenju Policijske uprave za Grad Beograd danas smo dobili pobednika u futsalu – ekipu Žandarmerije, dok od sledeće nedelje krećemo sa nadmetanjima u basketu“, saopštio je Mirko Vujović, dodavši da će opština Stari grad i Sportski savez Starog grada izaći u susret svim sportskim takmičenjima i manifestacijama.

„Tu smo pre svega da promovišemo sport, kao i da omogućimo što bolje uslove za takmičenje“ istakao je Vujović nakon finalne utakmice u malom fudbalu (futsalu) u kome su se sastale iskusne ekipe Žandarmerije i SATIT-a (Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije). U uzbudljivom meču, slavila je Žandarmerija sa rezultatom 4:1.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °