12.4 C
Belgrade

Sportske igre mladih u Kaluđerici

Dečaci i devojčice iz opštine Grocka, juče su uživali u druženju, ali i sportskim turnirima u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Bila je to prilika da pokažu koliko su brzi, spretni u igri „između dve vatre“, ali i spremni kada treba zaigrati basket 3×3 i mali fudbal. Tri prvoplasirane ekipe iz svih sportova izborile su plasman na veliko gradsko finale koje će se održati 3. juna na Adi Ciganliji.

Pre početka turnira održana je i ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Deci se obratila predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović koja im je poželela sreće na terenima, ali ih je podsetila koliko je važno da se druže, da poštuju fair play i da uvek pruže ruku jedni drugima, bez obzira na rezulatat. Ispred opštine Grocka prisutne je pozdravio predsednik Dragan Pantelić koji je zahvalio Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih što su deci Grocke pružile priliku da budu deo najlepše sportske priče u regionu i obećao, kada je reč o ekologiji, da će nadležni učiniti sve da svoj deci omoguće da odrastaju i bave se sportom u što zdravijoj životnoj sredini. Na kraju, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i predsednik, na opšte oduševljenje dece, bili su prvi učesnici ekološkog poligona.

Najbolje plasirane ekipe biće učesnici Karavana radosti i prijateljstva, koji će se održati 3. juna na Adi Ciganliji. Pobednike potom očekuje Regionalno finale koje će se sredinom juna održati u Petrovcu na Mlavi.

Za pobednike regiona početkom jula organizovano Državno finale na nekoj atraktivnoj lokaciji u Srbiji, a vrhunac i završnica Sportskih igara mladih održaće se u avgustu u Splitu, gde sve učesnike pored sportskih takmičenja očekuje i mini letovanje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °